Стивън Кинг дописва „Здрач”

Стивън Кинг и Здрач

Информация в американски културни издания потвърждава упорития слух от последните месеци, че майсторът на ужаса се е договорил със Стефани Майер и агентите ѝ за дописването на тетралогията „Здрач”. Както и известно, още в края на миналата година Майер заяви, че няма намерение да пише повече романи за вампира Едуард и Бела и хвърли в потрес хардкор-феновете на поредицата.

Още тогава обаче находчивият Стивън Кинг надуши златна мина и започна да лобира през издателите на Майер за дописване на сагата, като пред верните почитатели на творчеството си обеща, че петата част на „Здрач” под негово авторство ще е далеч от сантиментално-романтичната идеология на първите четири и ще се доближава повече до хитове като „Сейлъмс Лот” и разказа „Вампирът”.

Най-накрая все пак Кинг се е споразумял с Майер, като за възможността да използва бранда ѝ „Здрач” ще се бръкне с 10 милиона щатски долара. Според анализатори в бранша обаче комбинацията Стивън Кинг+Здрач със сигурност ще донесе поне три пъти по толкова за писателя.

Очертава се един много любопитен експеримент!

Comments are closed.