Петър Стойков и Кака му Сийка – единственият български блог, в който празно нема

През май, 2004 със следната статия е стартирал един блог. Аквариуми, риби, зелени неща, плуващи из водата, никак не бях впечатлен, когато зърнах този пост като първи в един от любимите си блогове. Това е “Како Сийке, не съм от тях!” на Петър Стойков. Занимава се с аквариуми, работи нещо (така и не разбрах какво), има котка и оригинално мнение. Това са обикновени неща, за които той пише почти всеки ден. А защо ми харесва? Дори да се абстрахирам от хилядите му посещения дневно и некомерсиалната му цел остава нещо много важно. Този човек може да пише и, по дяволите, прави го добре.

Всеки негов пост ме зашеметява и това изобщо не е преувеличено. Четох как си е купил матрак, а после и аз търсих в сайта на “Тед” ново легло. Четох за котката му без капка ум и това ме забавляваше. Четох за скинарите и се смях с глас. Наистина, Петър Стойков има дарбата да хване читателя само с две думи.

Но защо го включвам като специален пост в Литературата Днес? Отговорът е прост. Мисля, че този блог е чудесно решение за четене и учене как се пише заразяващо. Той е хиляди пъти по-добър от много книги и, по мое мнение, далеч надхвърля силата на всяко едно списание. И това не са неоправдани похвали, това е моята оценка за умението на блогъра, който може да се нарече Първия професионален блогър в България. Четете “Како Сийке, не съм от тях!”, това е съветът ми.

Лична оценка за блога – 9,5/10.

Comments

 1. Longanlon says:

  хей, чак сега откривам тази твоя статия – неизвестно защо съм я пропуснал.

  Благодаря ти за хвалбите, макар личната ми оценка за това, което правя а е далеч по-ниска от тази, която ми слагаш. Но се радвам, че поне забавлявам хората 🙂

  А блогът всъщност го започнах през април миналата година, на някои постове просто съм им сложил стари дати.

 2. Ицко says:

  Както е казал Софроний Врачански: Учен човек ученаго любит, прост простаго и пиан пианаго.

 3. Judy says:

  На мен тоя въпросният блог ми опротивя заради една конкретна статия, иначе човек все пак не може да е компетентен във всичко (за което пише), по-подробно не съм го разглеждала и нямам задълбочени наблюдения, но щом казваш, че е добър, значи има частица истина и в това.

 4. Коя конкретна статия?

 5. fdsfds says:

  spomenatiq ‘blogar’ e internet-kompleksar, nishto pove4e. ako mi govori naduto ili neshto na jivo taka shte go stro6a, no ne mislq 4e na jivo e takuv, a sigurno nqkakva mijiturka.

 6. БУХАХАХА!Защо по дяволите,си сложил БЛОГЪР в кавички,не можах да разбера,сигурно и няма да мога де!Мен,можеш да ме слагаш в кавички,ама не и Петър!Наистина,всичко горе е вярно написано…Но е хубаво,така,човек да си има зависници,да го критикуват!Това го тласка на по- на горе,поне,съм сигурна,че ще провокираш Пешо да направи-нещо,по-брилятно от всякога…Така че,комплексара в тоя случай не е Лонг! 😉