За "съвременният българин", който "е един лумпенизиран дегенерат и нищо повече"

Тази публикация специално я посвещавам на господин Апостол Апостолов, чийто коментар за този блог оттук силно ме заинтригува. Става дума за това:

Едва ли ще има успех този блог. Като автор на 15 книги аз много добре знам, че в днешна България четат около 3000 души. Толкоз! Останалото е от скот надолу. Съвременният българин е един лумпенизиран дегенерат и нищо повече. А. Апостолов, www/Pisaneto.com

Естествено, някой би могъл да си помисли, че съм обиден от това, че има съмнения в успеха на труда ми. Това би било напълно погрешно, аз пиша за тези, които искат да ме четат. Не за себе си, не за тези, които се съмняват в уменията ми. Целта ми не е да ги убеждавам в “изключителното” си писателско майсторство.

Обиден съм от факта, че един нереализиран писател си позволява да поставя моите сънародници под общ знаменател. Автор е на 15 книги (според една от които, разпространява я безплатно в Интернет, те са 17), но почти всички са писани изключително и само с комерсиална цел и са насочени към определени групи хора. Насочени към мистиката, необяснимото и паранормалното, г-н Апостолов неведнъж буквално е обирал наивни българи. Разбира се, той има издадена стихосбирка, не съм запознат със съдържанието й, но не се съмнявам в това, че е написана добре. Не се съмнявам в таланта на автора, съмнявам се в поривите му да пише.

Два от комерсиалните му сайтове предлагат за продажба неговия Индивидуален курс “Всичко, което трябва да знаете за бизнеса в Интернет” (с учебник от 256 стр.) за скромната сума от 1200лв. В този сайт можете да прочете за неговите услуги и за хвалебствията, които сам си отправя. Чудя се само дали има хора от тези “дегенерати” (по неговите думи), които бъркат дълбоко в джоба си и вадят пари за да ги дадат в полза на съмнителна кауза.

Не искам да го клеветя, нито да го обиждам, затова ще представя четирите му комерсиални сайта, зачетете се и разберете сами какво говоря.

 • http://www.ludipari.com/
 • http://otslabni.net/
 • http://www.superastro.net/
 • http://www.pisaneto.com/

Възмутен съм от реакцията на човек, написал по неговите думи 15-17 книги, който смее да се подиграва с истинските български интелектуалци. Не, аз не се поставям сред тях, в никой случай, но е смешно и жалко един улегнал и парично осигурен мъж като Апостол Апостолов да се поставя сам в неловкото положение да се самоизлага. Унизително е за България, за българските читатели, за мен, дори за него.

Мисля, че това е достатъчно…

Comments

 1. anjela says:

  моля извинение малко ще се отклоня от темата:
  драги форумци ако някой от вас има желание да притежава блог вместо да плаща луди пари за дърварските изпълнения на апостолов може сам да си създаде блог по свой вкус и виждане.dir.bg предлагат безплатно блогово пространство с 10 модела готов уеб дизайн( в пъти по добре изпълнен от самоделките на апостолов) за тези от вас които нямат подготовка на дизайнери .след като имате готов скелет на блога останалото е лесно има редактор с който можете да подбирате цветове шрифт и останалото изпълнение.всичко останало е само въпрос на вашето въображение и желание за успех.възможност за снимки видеоклипове и анимации.желая ви успех в начинанието

 2. anjela says:

  вижте как нашия доморасъл специалист по разработване на сайтове апостолов отново се е издънил: само за текстово оформление на комерсиален сайт иска985 лв.а останалата част от оформянето на сайта а именно флаш,анимация,интернет магазин(необходим е софтуер)входове за кредитна карта,регистрация на купувачите.това всичко кой ще го прави самозвания “разработчик” премълчава защо ли:)))))

 3. anjela says:

  вижте какво се отговаря на апостолов в сайта:astro5.net/forum/.след негово високомерно изявление а именно:
  „оставете астрологията тя не е лъжица за вашата уста“
  следва този отговор:
  Тук сте абсолютно прав. И точно затова е създаден този форум. Не всеки разбира от астрология, но има други, които разбират и помагат на не до там разбиращите. Благодаря Ви за мненията, но честно казано, не знам какъв астролог сте, след като аз, която съм пълен лаик на тема астрология, намирам грешки в твърденията ви. Посетих уеб-сайтовете Ви от любопитство, че там може би ще намеря нещо интересно и полезно. Че не сте кадърен астролог, това вече ми стана ясно, но определено нищо не разбирате и от интернет, макар че наричате себе си „Мениджър на уебсайт“, „създател на уебсайтове“. Толкова непрофесионално и елементарно направен сайт рядко съм виждала. Едно е сигурно, не бих си направила хороскоп при Вас никога, както и не бих Ви препоръчала на нито един от познатите и приятелите си.
  минути след този коментар апостолов е баннат от форума
  by anjela

 4. anjela says:

  той апостолов отдавна се насира лошото е че вече много се размириса.

 5. anjela says:

  съобщение за апостол апостолов във форума на сайта “Предприемач”
  В ТОЗИ ФОРУМ ТОЗИ ЧОВЕК НЯМА ДА СЕ КОМЕНТИРА ВЕЧЕ ?? Стига само сте пълнили форума с простотии. За да има такъв сайт си има и причина. Подходите на този човек не се нравят на много хора, което е разбираемо. Айде постнете нещо за добър автор, филм или каквото и да е ама не и това. сигурно има 20 теми за тоя!

 6. nelley says:

  ТЪПОТИЯ ДО ШИЯ + още малко = АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

 7. bertronica says:

  ЕДИНИЦА мярка за простотия=ЕДИН АПОСТОЛ

 8. anela says:

  апостолов като си толкова “богат” защо пускаш линкове на твоите жалки блогчета във всички форуми.какво нямаш си парички да си платиш реклама в сайтове които се занимават само с реклама,ами гледаш да минеш без пари нали баламурнико.защо фирмата в която работя не пълни форумите с реклами а?ащото ние сме професионалисти и знаем къде и как да рекламираме не сме като тебе.плащаме за да получим разбра ли.намерил си кого да заблуждаваш мошеник нещастен.

 9. forsa says:

  новина от сайта на в-к “капитал”:г-н апостолов продава един от “комерсиалните” си”сайтове”.това вече ми дойде в повече.как е възможно да продаваш нещо което изобщо не е комерсиален сайт и като такъв няма абсюлютно никаква стойност т.е струва о лева оо стотинки.смешно и глупаво ,но дедото си мисли че ще спечели:)))))))

 10. forsa says:

  между другото и книгите на апостолов са като блоговете му копирани от чужди автори които той даже не познава.били са актуални за началото на 90-те години,а сега вече за нищо не стават минало им е времето както и на “автора”

 11. anjela says:

  апостолов знаещ и можещ.:))))))).абе баламурнико та ти даже не си виждал комерсиален сайт.в тях за продан се предлага всичко от игла до къща абсюлютно всичко хиляди артикули.когато и ти направиш такъв сайт тогава ела да се хвалиш с пазар и бизнес.сега си едно жалко същество което се напъва да се представя за това което не е.в едно си прав че бизнесът не търпи глупаци като тебе и това са изводите от цялата ти инернет дейност,а начини за правене на пари от интернет има доста само че не са лъжица за твоята уста.опитах се популярно да обясня как стоят нещата с печалбите в интернет и то не за тебе достатъчно си първичен за да го разбереш,а за тези които четат този пост
  by anjela

 12. anjela says:

  ПУБЛИКУВАНО във форума на investor.bg

  астро шамане, пардон астро шашмолога.
  не разбра ли,че си омръзнал с престарелите ти и напълно изтрити идеи които даваш това което пишеш е известно от 10-15 години, а ти си просто един пример за прочел нещо Бай ви Ганя е бърза да блесне в кварталната кръчма…ама изобщо не си убедителен,най-малко в този форум където хората са поне 10 години пред средностатистическия българин, един от които си и ти , дедо Апостоле…що не опиташ във вестниците трета възраст и подобни там може да впечатлиш бабичките и некои дедовци с твоите “свежи” преписани идеи…това което пишеш е плагиатствано 1:1 от стотиците книги по темата т.е. не си оригинален, а трябва да си такъв ако искаш да печелиш пари и да си преди другите, иначе ставаш смешен …
  …ето и Вивател са те послушали и са създали рекламата си като разказване на приказка , явно заслугата е твоя преди да съветваш как другите да станат богати направи богат себе си, тук бедняци няма

  Б.Р.както виждате гнусния олигофрен и адски спамер се е наврял и в този форум където се разменя информация от бизнес специалисти на много високо ниво.ясно е какво следва…..банн
  by anjela

 13. anjela says:

  Очаквам в най-скоро време Апостол, да излезне с програма за инвестиции из фондовите борси. За ядро на програмата ще се използва фразата “Звездите ми го говорят” От добре осведомени източници се говори, че ТАКСУН ще спонсорира проекта на Апостол.
  ПС: Пий се лекарствата бе човек.

 14. anjela says:

  как става така че като щракнеш името “апостолов” в гугъл на първа страница излизат всичките сайтове в които апостолов е усмиван и подиграван едва ли не от всички юзери във форумите.това положение един сериозен и предприемчив бизнесмен не би позволил да се случва.

 15. anjela says:

  апостолов тези от ‘investor.bg” май ти разказаха играта.къде си тръгнал точно в техния форум да си тиражираш глупостите бе нещастнико те могат сто пъти да те купят и да те продадат за жълти стотинки.показаха ти колко струваш като бизнесмен,маркетолог и не знам какъвси още лог.добре са го казали-шашмолог.

 16. sen apostol says:

  апостолов един технически въпрос:всичките тези тъпизми които пишеш сигурно ги имаш на дискети и само сменяш имената според случая така ли е “докторе”.едни и същи текстове във всички форуми и по всички поводи.жалко за тебе грам фантазия нямаш пък се докарваш за писател.зная че отговор не чакам.ти конкретни отговори не даваш,а навиваш едни и същи текстове(обикновенно цинични)като стара развалена грамофонна плоча

 17. anjela says:

  добре го е казал великия Александър Пушкин:
  “хваби и клевети приемай равнодушно и с глупака не спори”

 18. valeri says:

  апостолов продължавай да се правиш на богат докато те намерят мутрите и да си поискат своето.и те четат вече интернет не са като в 90 те години.много ще ми бъде забавно как ще им дадеш всичките си “богатства” които нямаш.ако това наистина стане ще си падна от смях.

 19. бай миле says:

  апостолов ама тези от investor.bg ти ебаха майката по всички параграфи .направиха те сам да си говориш,луд те направиха.и за какво ти требва бе човек точно в техния форум да се навираш не знаеш ли какво те могат.пратиха те в третата възраст.то там ти е местото ама нейсе.

 20. валентин says:

  По-заядлив от тоя, аз не съм срещал!! То на човек да му писне вече от такива идиоти!!
  Апостоле, знаеш ли колко СЕО експерти има, които са МНОГО НАД ТЕБ!! Знаеш ли колко маркетинг експерти има, които са МНОГО НАД ТЕБ!! пардон, те всички са над теб, ти не си експерт ти си нищо нула!!!
  Простак с простак…

  Четвъртък, 10 Март, 2011

 21. anjela says:

  апостолов хайде смени дискетата.не мислиш ли че тази вече се изтърка от четене?а извинявай забравих че ти не можеш да мислиш

 22. Forsa says:

  апостолов преди да съветваш как другите да станат богати направи богат себе си, тук бедняци няма .

 23. nikol says:

  Апостол Апостолов е шарлатанин. Пиша това с цел да помогна неговите лъжи да бъдат разобличени. Това е един човек който е свикнал да живее на гърба на наивните неуки хора. Това което го прави обаче толкова известен е това, че той самият си вярва и се взема за голям капацитет. Нищо изненадващо няма в това, понеже това е нормална практика в шарлатанството.

 24. mariana says:

  Драги ми г-н Апостолов, след като прочетох всички Ваши коментари, обиди, хвалби, егоизми и егоцентризми (а и след като разгледах смешния Ви сайт ludipari.com), мога единствено да заключа, че Вие сте за чевърти километър и не повече. Книги всеки може да бълва с тонове, въпроса е какво пише в тях, но явно Вие не сте толкова с акъла си че да осъзнаете такова нещо. А относно вашето “прочуване” – ами доста хора запитах дали са чували за Вас, и то интелигентни хора (да кажем че са от тоя един процент за който говорите ) и никой не е чувал дори за Вас, да не говорим за “наложилите” се Ваши книги… А ако наистина сте прочут би следвало един добре информиран човек като мен или моите познати поне да е чувал… Но уви, не е така.

  И всъщност, господин Апостолов, измисляйки този терминологичен израз “лумпенизиран дегенерат”, Вие описвате точно себе си и никой друг. Без да Ви познавам (и без и да искам), само от прочитането на коментарите Ви, бих добавила и “ненормален и самозабравил се” към Вашата фраза и мисля че така тя вече ще Ви описва най-точно.

  Искрени пожелания за скорошно освестване (ако това изобщо ще е възможно във Вашия случай).
  it is mariana

 25. падналия ангел says:

  кристалното кълбо на “великия” маг апостолов много се е замъглило.стареца вече нищо не познава само се излага:)))))той и преди не познаваше ,но това е друга тема

 26. вирусолог says:

  Внимание, още по-нов вирус!!!
  “Апостолоф” се активира на 21 Февруари, 2009 и се ъпдейтва постоянно.
  Десетки хиляди ай-ти специалисти, програмисти, както и софтуерни компании се опитват да се преборят със спама, но за сега без резултат
  Моля ако видите подобен юзер из форумите, не кликайте линковете, които е постнал, дори не четете “информацията”, която е предоставил, понеже най-вероятно ще ви зарази, и вие също ще започнете да спамвате като него, заразявайки всеки около вас, започвайки с най-близките си хора!
  Антивирусна програма още не е разработена така че пазете се

 27. anejla says:

  знаете ли че апостолов вече е изоставил целия си интернет бизнес и всичките си логии:)).сега е продавач на електически китари бр.1.справка-малки обяви в интернет….:))))))
  “by anjela”

 28. Радослав Цветков says:

  1 180 000 резултата!!! Името АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ се споменава на 1 180 000 места в Google!!! Апостол Апостолов е една истинска ЗВЕЗДА! А ти си едно нищо и можеш само да му ядеш хуя. Яж му хуя и се хапи по гъза. След това си бръкни, па свирни!

 29. anjela says:

  Радослав Цветков това е поредния псевдоним Апостол Апостолов,с който се опитва да си изтрие опетненото и порочно име и да поизчисти помръкналия си ореол на продавач на илюзии. Искам да знаето едно – Апостол пуска само и единствено спам и безмислени постове. И си прави само реклама. Той не разбира от Интернет и всичките глупости, които говори, че се класира в гугъл са пълни инсинуации. Никога не правете бизнес с него. Предупредете всички ваши познати никога да не му обръщат внимание ))))
  “by anjela”

 30. anjela says:

  Aпостол Апостолов- единственият сертифициран за Най-великия човек на света!

  1. Велик диетолог- Откривател на революционна диета – готов е да изяде всичко вместо вас, с цел да постигне желаната фигура.
  2. Велик астролог- За сега единственият астролог, който може да ви направи хороскоп, без да знае рождената ви дата, а единствено по сумата, която му платите – веднага успява да разбере точно колко сте наивен.
  3. Велик мошеник- Продава някаква книжка, дето някога си е струвала два пъти по-малко. Но ако не я купите, излиза съвсем без пари. Афишира с не дотолкова добре подправени документи “Как да печелим добри пари от Интернет”.
  В съвместен пакт на Уолстрийт и Корпорация Кибертрон е въвлечен и назначен на ръководен пост в отдел Pay to Click измами.
  4. Велик маркетолог- Продава услугите си на самия себе си, с което обърква за кратко причинно-следствените връзки на Вселената и успява да си пробута услугите още няколко пъти.
  Източник (Линк): http://altest-kmg.dir.bg/_wm/diary/?df=46
  “by anjela”

 31. anjela says:

  апостолов да знаеш случайно,че на посещаваните сайтове се инсталира един лек софтуер наричан”брояч” който отчита всяко посещение на сайта.защо ли на твоите жалки блогчета този прибор го няма.ами много ясно защото посещаемоста в тях клони към 0.мъртвило:)))))))
  “by anjela”

 32. canis_lupus says:

  Гугъл, са пълни дегенерати !!!
  Пускам за търсене “книга на Вернер Келер Изток-Запад=нула” и получавам “Чудесата на Корана” и алтернативна наука “Потопът на Нух”…
  Изродиииии !!!!

 33. anton says:

  апостолов станал си на доста години и май нищо не си разбрал от живота.всички които те апострофират във форумите си правят кефа да те ядосват и после да се радват на реакцийте ти.толкова си наивен те ти се подиграват.твоите „богатства“ изобщо не ги вълнуват.

 34. nikoleta says:

  това се пише във форумите за “прочутия” доктор апостолов:
  “ти си клиничен случай брат ми. Даже Бог не е казвал, че е всичко. А аз сериозно четох твоя прогноза която не се е сбъднала на 100% и про това преписана от програма соларен хороскоп я продаваш за скромните 150лв. аз те поздравявам , че намираш будали да ти плащат”

 35. падналия ангел says:

  това са цените на “прочутия маг и астролог доктор” апостолов:

  Радикален (личен) хороскоп – 350 лв. (175 ? или $ 235 )
  Соларен (годишен) хороскоп – 320 лв. (160 ? или $ 215 )
  Транзити (периоди и събития) – 320 лв. (160 ? или $ 215)
  Радикален, соларен и транзити – 750 лв. (375 ? или $ 500)
  Синастрия (съвместимост) – 550 лв. (275 ? или $ 370)
  Професионален курс по астрология (индивидуално обучение) – 1250лв. (625 ? или $ 835)

  П.П никога не е късно човек да стане за посмешище.дано намери наивници да му плащат за копи пейст хороскопи искрено му пожелавам.

 36. aneta says:

  кристалното кълбо на мага апостолов много се е замъглило-стареца вече нищо не познава:))))).той и преди не познаваше но това е друга тема:)))))

 37. anrtej kamenov says:

  Нещо ludipari.com поизчезна 😉 Причина: This domain name expired on 02/09/12 and is pending renewal or deletion богатия апостол няма $10 да си плати хипер-мега печелишвия домейн, от който изкарва стотици милиони годишно :)))))))))))))))))))))))

 38. anton says:

  http://www.ludipari.com
  This page is parked free, courtesy of CBox.biz Hosting and Domain Names
  коментара е излишен факт е че “богатия и заможен” апостолов не може да си плати домейна.

 39. anjela says:

  отдавна е ясно че по детски наивните блогчета на апостолов изобщо не работят и не носят печалба на техния собственик.очаквам апостолов да обяви фалит на цялата си дейност в интернет.отдавна е известно че с неговите методи пари не се печелят.
  “by anjela”

 40. andrej kamenov says:

  Какво щеше да прави ИЛЮЗИОНИСТА, АСТРОЛОГ, ДИЕТОЛОГ, СПЕЦИАЛИСТА ПО ВСИЧКО и небезизвестния шарлатанин г-н АА ако нямаше толкова много идиоти, който да му се връзват на лъжливите му книги и обещания?

 41. Forsa says:

  няма смисъл да се обръща каквото и да е внимание на автора А.А
  на-дали изобщо я е пуснал лично тая тема, от поведението му по други форуми, на някои от които съм модератор съм си направил извода, че или използва софтуерен “бот” за да разпространява теми със идентично , често рекламно съдържание из нета, или той самият се държи като такъв. Ккавато и да е истината, г-н. А. А. определено не споделя каквато и да е “консенсуална” действителност, живее в собствен свят, в който само той е “единственият разбиращ” ако не вярвате пуснете името му в Гугъл и вижте какв излиза.на първите места се зареждат всички сайтове в които го подиграват и правят за посмешище.хората се забавляват с неговите глупости.

 42. anton says:

  Не е измислено, АпостолОФФ се е набутал с минимум 700 Евро. Подробностите тук:
  http://zlokuche.blog.bg/drugi/2012/04/13/kak-apostol-apostolov-se-navytri-s-minimum-700-evro.939684

 43. anjela says:

  Великият предприемач, богаташ, писател, и астролог Апостол АпостолОФФ е ВЪТРЕ с минимум 700 Евро. На това отгоре даже си мисли, че с навътрянето си е станал още по-велик. Казано на прост език – плаща си за акъла (или за липсата на такъв).добре че се намериха по големи мошеници от него та да му приберат пенсията за две години напред.сега ще се наложи да мине на социални помощи.
  “by anjela”

 44. венцелав says:

  Какъв е този Апостол.Апостолов.Гледам и не вярвам на очите си.Някакъв обрулен, нещастен пенсионер!А бе що си не гледаш пенсията бе старец, чувай внуци..:-)А ти си станал смешника на интернет?А бе дървена главо, тук балъци няма…на какво се надяваш.Аман от мизерници!

 45. зло куче says:

  Последните изцепки на Луд Апостол, коментирани:
  http://zlokuche.blog.bg/drugi/2012/04/20/glupostta-maikata-apostapostoloff-bashtata.943159

 46. venci says:

  единица мярка за простотия=1апостол

 47. venci says:

  предлагам да открием сметка в някоя банка за да помогнем на апостолов да оцелее.редакцията в Германия като му прибере пенсията за две години напред нищо друго не го чака освен глад и мизерия.ако не му отпуснат и социална помощ е изгорял по всички параграфи.така че помислете над предложението няма да го оставим да умре от глад поне за единия хляб да има:)))))))))))