Скандалът с "Вълчи капан"


Във вчерашния брой на “24 часа” попаднах на много интересна статия – разказът на Ели Калчева, съпруга на покойния Христо Калчев, която разказва през сълзи как всъщност романът “Вълчи капан” не е писан от мъжа й, а изцяло от издателя му Огнян Младенов и редактора Владо Даверов.

Според досегашните сведения, дадени на обществото, след кончината си Калчев оставил ръкопис, който, довършен и редактиран от Владо Даверов, видя бял свят под името “Вълчи капан”. Всъщност след смъртта на писателя, разказва Ели Калчева, в дома му дошли Боян Биолчев и Виктор Пасков, които попитали дали той е оставил нещо. Истината била, че той имал единствено нахвърляни на ръка идеи за сценарий по трилогията му. Калчева съжалява, че още преди година е трябвало да защити името на мъжа си, но не го направила.
Владо Даверов и Огнян Младенов обаче твърдо отричат – те поддържат тезата си, че са били длъжни да публикуват нередактирания роман на Христо Калчев.

За повече подробности – вестник “24 часа”, 17 ноември, 2007г.

Comments

 1. […] приживе в интернет. Така открито мога да заявя, че книгата е писана от Владо Даверов, който е ползвал определени реплики на Калчев. Всеки […]

 2. 100 free online dating site in switzerland

 3. best free dating websites 2021

 4. free online dating sites around the world

 5. free liverpool dating

 6. absolutly free dating sites

 7. free membership online dating sites

 8. free transgender dating sites

 9. free online dating sites new zealand

 10. dating sites london free

 11. keto diet to lose weight fast

 12. keto diet first week weight loss