Кой ще е българският роман на годината?

Съвсем близо сме до поредното награждаване за “Български роман на годината”. То ще състои на 7 ноември, от 18:00 часа, в зала 8 на НДК. Номинираните за престижната награда са:

 • Владислав Тодоров с “Дзифт“,
 • Галин Никифоров с “Добро момче“,
 • Георги Тенев с “Партиен дом“,
 • Емилия Дворянова със “Земните градини на Богородица“,
 • Мария Станкова с “Трикракото куче” и
 • Палми Ранчев с “Анонимни снайперисти

Журито е в състав Любомир Левчев, Деян Енев, Амелия Личева и Ангел Игов, наградата за победителя ще бъде 10 000лв и предложение за превод на романа на английски език. Освен това 1000лв ще получи и авторът, получил най-много гласове от читателската аудитория.

Допълнителна информация за наградата, журито и още подробности, може да намерите тук!

А аз ще направя едно малко предположение кой ще бъде носителят на наградата, но без да се обосновавам, за да не се налага да давам обяснения, ако не позная 🙂

Моето мнение е, че журито се е колебало най-вече между “Партиен дом” и “Земните градини на Богородица”, по моята лична оценка тези две произведения са най-заслужилите. Все пак залагам на Георги Тенев, смятам, че той ще бъде заслужилият лауреат на “Български роман на годината”.

Е, ще видим на 7 ноември дали съм бил прав…

Comments

 1. Две мои книги, наречени съответно “Българската душа и съдба” (с подзаглавие “Идеи за нашата философия на живота, историята и съвремеността”) и “Страстите и бесовете български” (с подзаглавие “Кратка психологическа история на съвременна България”) излязоха в разстояние на около 10 месеца, от октомври миналата година досега. Просто ви го казвам като информация, защото забелязвам, че най-малко от всичко на този свят съвременният българин се интересува от книги за България – и особено пък от книги, написани от български автори. 🙂 За литературлните анализатори-критици не знам как е…

 2. free local online dating

 3. free online dating in pakistan

 4. dating site that is free to chat on

 5. keto pill says:

  keto ground turkey recipes

 6. 2000 calorie keto diet