Аз чета: Дари книга!

От вчера, по случай празника на славянската писменост и култура, блогът „Аз чета” обяви своята страхотна инициатива „Дари книга”. Тя е посветена особено и на приближаващата тригодишнина на блога, който вече набра много сериозна скорост в българското интернет-пространство и бе награден за това с номинация в категорията „електронно издаване” от ежегодните награди „Христо Г. Данов”.

Сега малко за инициативата – на 7 юли, рожденият ден на „Аз чета”, екипът на блога, както и всички желаещи, разбира се, ще се събере и ще занесе събрани и дарени от доброжелатели книги на деца от социално заведение, което ще бъде избрано впоследствие.

Идеята е в следващия месец и половина колкото се може повече хора да дадат свои книги, които да отидат при деца с тежко материално положение, за да бъде поощрено тяхното желание за четенето.

Какво по-хубаво от това да бъде занесен един куп стойностни книги при хора, които нямат възможността да си ги набавят сами?

Аз ще участвам, за момента се чудя само какви книги точно да даря, надявам се и че сред читателите на Литературата Днес ще се намерят хора, които имат желание да помогнат в тази инициатива!

Повече информация вижте в „Аз чета” и не пропускайте възможността да се възползвате от шанса за малко литературна благотворителност : )

Comments are closed.