Warning: Declaration of antispam_for_all_fields::addPluginSubMenu() should be compatible with mijnpress_plugin_framework::addPluginSubMenu($title, $function, $file, $capability = 10, $where = 'plugins.ph...') in /home/literatu/public_html/wp-content/plugins/antispam-for-all-fields/antispam-for-all-fields.php on line 336

Warning: Declaration of antispam_for_all_fields::addPluginContent($links, $file) should be compatible with mijnpress_plugin_framework::addPluginContent($filename, $links, $file, $config_url = NULL) in /home/literatu/public_html/wp-content/plugins/antispam-for-all-fields/antispam-for-all-fields.php on line 345
Факел търсят най-добрия читател | Литературата Днес
Warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /home/literatu/public_html/wp-content/plugins/facebook-revised-open-graph-meta-tag/index.php on line 273

Факел търсят най-добрия читател

Красимир Дамянов - Къщата на обесенияСтрахотна инициатива са подели от издателство “Факел” – търси се най-добрият читател. Става дума за следното: в новоиздадения сборник с разкази “Къщата на обесения” на Красимир Дамянов са допуснати умишлено три редакторски грешки. Не говорим за правописни, граматически и т.н. грешки, а за типични неточности, каквито никой добър редактор не би подминал при четенето на подготвяния ръкопис.

Един сборник, три грешки и доста награди. За онези, които искат да се включат, но не откриват пълния набор грешки, има и нещо като утешителни награди – за две и една открити неточности.

Голямата награда е едноседмичен престой в барселонския институт Артхостел

Тя е само една и всички, открили трите редакторски грешки, ще участват в жребия за нея.

За десетима читатели с по две грешки ще има едногодишен абонамент за списание “Факел”. Ако пък откриете само една, можете да участвате за книга от издателство “Факел” – такива ще бъдат раздадени петдесет.

Както казахме, книгата, която ще стане арена за състезание, е сборникът с разкази „Къщата на обесения” на Красимир Дамянов. Въпреки че се слави като един от най-силните български разказвачи на 80-те години на ХХ век, Дамянов е автор само на четири книги – „Защо няма бог” от 1981, „Дяволски нокът” от 1985, „Приказки за злояди деца” от 1989.

След това Дамянов просто изчезва от литературната сцена, за да се появи отново почти десет години по-късно с романа „Дневникът на една пеперуда”, издаден първо на испански език, а през 2008 преведен и на български.

Срокът за участие е в периода 1 декември 2009 – 30 април 2010. Победителите ще бъдат обявени на пролетния панаир на книгата през 2010 или на друго културно събитие, свързано с 24 май. Желаещите да участват трябва да изпратят препоръчано писмо с обратна разписка на адреса на издателството или през формата за контакт на сайта на „Факел Експрес”.


Comments are closed.