Тери Пратчет – болен от рядка форма на Алцхаймер

Британският писател фантаст Тери Пратчет обяви, че страда от рядка форма на болестта Алцхаймер, предава BBC.

В своето изявление писателят посочва, че би било нечестно да скрие от своите читатели, че е болен. „Бях диагностициран с много рядка форма на болестта Алцхаймер“, каза писателят. В момента Пратчет продължава работата си по нова книга и заявява, че приема болестта си “философски и със сдържан оптимизъм”.

„Предпочитам хората да мислят ведро, защото смятам, че е време за още няколко книги“, каза писателят и подчерта с лека усмивка пред феновете си: „Не съм умрял. Разбира се, и това ще стане някой ден, също като всички останали. За мен може и да е по-късно, отколкото си мислите – още е твърде рано да се каже“.

„Знам, че е много човешко да се казва „Има ли нещо, което мога да направя за теб?“, но в този случай ще приема предложения само на много добри специалисти в областта“, допълни Пратчет.

Книгите на 59-годишния Пратчет са популярни по цял свят и са продадени в над 55 милиона копия.

Роден е в селото Форти Грийн, което сега е част от Бейкънсфийлд, графство Бъкингамшър, Великобритания на 28 април 1948 г. От 1959 г. учи във висше техническо училище в Уайкъмб. Неговият първи разказ „The Hades Business“ е публикуван в училищното списание през 1961 г., а през 1963 г. — в професионално издание. След това напуска училище и се заема с журналистика.

Неговият първи роман „Килимените хора“ (The Carpet People) е публикуван през 1971 г. Първата книга от поредицата „Светът на Диска“ (Discworld) — „Цветът на магията“ („The Color of Magic“) излиза през 1983 г. Романът „Пирамиди“ е награден с британската награда за фентъзи.

През 1998 г. Тери Пратчет беше удостоен със званието Кавалер на Ордена на Британската империя за приноса си към литературата.

Comments

 1. Много жалко. Той е един от любимите ми писатели, все пак много се радвам, че е получил признание приживе.

 2. best tinder openers to use on guys

  Тери Пратчет – болен от рядка форма на Алцхаймер | Литературата Днес

 3. nicole byer tinder

  Тери Пратчет – болен от рядка форма на Алцхаймер | Литературата Днес

 4. 100 free dating site in germany

 5. online dating india free site

 6. dating in australia free

 7. absolutely free dating site philly

 8. dating sim games free download

 9. free online dating sites for big women

 10. free german dating site online

 11. free switzerland dating sites

 12. free social sites for dating

 13. drinks for keto diet