Първата книга в България на екологично чиста хартия!

Bloggers Unite - Blog Action Day
15-и октомври, 2007г. – ден, в който хиляди блогове ще пишат за екологията. Признавам, че самият аз не съм най-пламенният защитник на природата (макар че се опитвам да не я замърсявам, а и често попадам сред красотата й), но въпреки това се включвам в инициативата! Работата е там, че според акцията в постът екологията трябва да е застъпена с темата на определения блог. Доста мислих какво да напиша и внезапно ми хрумна, че всичко е било пред очите ми през цялото време – една новина, на която попаднах преди броени дни…

Става дума за първата книга в България, която е произведена изцяло от рециклирана хартия и е изцяло екологично чиста. Това е стихосбирката на Ирена Георгиева – “Котка в коридора”. Има писатели, които фотографират със слово, а Ирена го прави и със слово, и с фотоапарат. Снимките й запечатват детайли от сгради, задни дворове, улици, градинки и др. Места на всекидневието, които са от една страна лични, а от друга – публични. Предмети, които всеки оставя след себе си. Предмети, които трябва да бъдат ословесени и фотографирани, за да се запомнят. Предмети, които ни напомнят за любовта, смъртта или преходността на нещата.

Хубаво е, че и в България нещата започват да си идват на мястото, поздравления за Ирена Георгиева за страхотната идея и изпълнението й!

Comments

 1. account kit by facebook tinder text

  Първата книга в България на екологично чиста хартия! | Литературата Днес

 2. single parent dating site free

 3. free mobile dating websites

 4. free dating russian girls

 5. best free bbw dating sites

 6. free online dating site singles

 7. free herpes dating sites reviews

 8. top free dating sites 2021

 9. keto brownie says:

  keto sugar cookies

 10. list of foods for keto diet

 11. Anonymous says:

  best keto fast food