Warning: Declaration of antispam_for_all_fields::addPluginSubMenu() should be compatible with mijnpress_plugin_framework::addPluginSubMenu($title, $function, $file, $capability = 10, $where = 'plugins.ph...') in /home/literatu/public_html/wp-content/plugins/antispam-for-all-fields/antispam-for-all-fields.php on line 336

Warning: Declaration of antispam_for_all_fields::addPluginContent($links, $file) should be compatible with mijnpress_plugin_framework::addPluginContent($filename, $links, $file, $config_url = NULL) in /home/literatu/public_html/wp-content/plugins/antispam-for-all-fields/antispam-for-all-fields.php on line 345
Новият книжен сезон с Литературата Днес | Литературата Днес
Warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /home/literatu/public_html/wp-content/plugins/facebook-revised-open-graph-meta-tag/index.php on line 273

Новият книжен сезон с Литературата Днес

Приятели!

2 септември (петък, ден на майстора!) е повече от подходящ за слагането на край на една дълга целенасочена почивка от активна работа по блога. От няколко месеца пишех по 2, най-много 3, ревюта на книги месечно, което е крайно недостатъчно и доста навреди на създавания през последните (почти) четири години авторитет на блога Литературата Днес.

Е, занимавах се доста с други свои проекти, писах и четох доста (е, не чак толкова), но си го ударих на живот с приятни книги без да си мисля още в хода им по какъв начин да ви ги представя.

В момента разполагам с няколко готови ревюта, няколко чакат, три книги и половина са ми във финален етап на изчитане – може да се каже, че имам благоприятни предпоставки за силен старт на новия литературен сезон.

А какъв по-добър начин от неговото начало от обявяването на резултатите от раздаването на книги още в началото на лятото (или пък да не беше краят на пролетта?) Така де – първо удължих срока, получих още стотина „заявки“ за участие в томболата, изтеглих победителите, но… беше август, дни за почивка и отмора, в които вероятно на никого нямаше да му се занимава с награди.

Без да се маем повече, ето ги и хората, които печелят книги от Литературата Днес:

Тома Марков – Майка – Мина Цанкова

Тома Марков – Крокодилът гений – Галунка Генова

Ивайло Борисов – Неприличен роман. 01 – Цветина Димитрова

Иън Макюън – Почивка в чужбина – Цветелина Панчева

Иън Макюън – На плажа Чезъл – Емин Кумбаров

Михаил Вивег – Чудесните години кучета ги яли – Младен Генов

Стиг Ларшон – Момичето, което си играеше с огъня– Виржиния Коларова

Стиг Ларшон – Взривената въздушна кула – Красимир Величков

Гоце Смилевски – Разговор със Спиноза – Павел Петров

Жечка Георгиева – Ние, гениите – Гергана Панайотова

Иван Ланджев – По вина на Боби Фишер – Станислава Войчева

Захари Карабашлиев – Откат – Катерина Кокинова

Салман Рушди – Харун и морето от приказки –Владимир Григоров

Филип Рот – Гърдата – Славена Койчева

Харуки Мураками – Страната на чудесата за непукисти и Краят на света – Георги Бъчваров

Фредерик Бегбеде – Почивка в кома – Богдана Кръстева

Момчил Николов – Hash Oil – Ина Чонкова

Ървин Уелш – Престъпление – Петя Юнчова

С всички тях в идните дни ще се свържа, за да уточним как и кога да им връча или изпратя подаръците. Дано сте сред печелившите! Ако ли не – скоро ще има нови раздавания, а между тях можете да хвърлите поглед и към Майк Рам, който също прави разчистване на библиотеката си.

Можете да погледнете и „Книголандия“, където Христо Блажев вчера се върна обратно във виртуалното пространство и май е подготвил доста неща, а пък и си е направил фен-страница във Facebook (е, Ицо, най-накрая!).

„Аз чета“ има от известно време леко обновена визия и нов много печен редактор – Мила Цанкова (която е четвърти-пети готин представител на това име в сайта, явно има нещо мистично), а книжарницата „Книга за теб“ се развива с пълна пара и вече чакаме ново издание на едноименния литературен клуб!

Е, край на почивката! Очаквайте скоро доста интересни книжни предложения като „Лора от сутрин до вечер“, френския зевзек Сан Антонио, великия Маркес и не-чак-толкова известния Александър Куприн, както и още много!

Comments are closed.