Гледната точка на Гоген

Това заглавие носи новата книга на Виктор Пасков. Тя е сборник с разкази от понеделник е вече на пазара. Огромно удоволствие бе за мен да видя, че тя е излязла тъкмо в този ден. И то причината е доста интересна – на 16-и (понеделника де) защитих с отличен своята дипломна работа, изследваща основните теми в творчеството на писателя. Любопитно съвпадение, но сега ще насоча вниманието ви към самата книга.

Имах честта преди време да се запозная с един от разказите, които сега са поместени в сборника. Отново в него ще съществуват много (отриваеми и не толкова) алюзии към повечето изкуства (най-вече към музикалните и литературата), характерни толкова за творчеството на писателя. Според сайта actualno.com героите на Виктор Пасков са граждани на света, те се движат между Берлин и Созопол, между Сидни и Боровец, между Монпелие и “Пирогов”, след години скитане из градове и държави все се завръщат “вкъщи”. Трепетни мигове очакват читателите от срещите им с Паганини, големият лъжец от улица “Искър”, с д-р Капрелиян, който знае, че не си заслужава да се живее, ако не си Бог в очите на някого, с философа Атанас и неговия чуден стол, с Плюшкин, полуживотно-получовек с мощно четириного тяло и лице на поет, и още много други.

Самият аз не мога да говоря за книгата, преди да съм я взел в ръцете си, но това ще стане скоро, така че можете да очаквате доста подробно ревю на “Гледната точка на Гоген”. Дори без да съм я прочел, знам, че ще бъде изключителна!

Comments

 1. anonymous says:

  Алегории КЪМ изкуства?
  Може би имаш предвид алюзии

 2. Разбира се, че алюзии имам предвид; добре, че ми посочихте грешката, за да я оправя…

 3. tinder image too large error

  Гледната точка на Гоген | Литературата Днес

 4. best free dating websites 2021

 5. no fees free dating site for seniors in knoxville tn

 6. 100 free single dating site

 7. free christian dating sites for over 50

 8. match dating site free trial

 9. best free dating sites for women

 10. keto cauliflower recipes

 11. keto diet and fasting