Стивън Кинг дописва „Здрач”

Стивън Кинг и Здрач

Информация в американски културни издания потвърждава упорития слух от последните месеци, че майсторът на ужаса се е договорил със Стефани Майер и агентите ѝ за дописването на тетралогията „Здрач”. Както и известно, още в края на миналата година Майер заяви, че няма намерение да пише повече романи за вампира Едуард и Бела и хвърли в потрес хардкор-феновете на поредицата.

Още тогава обаче находчивият Стивън Кинг надуши златна мина и започна да лобира през издателите на Майер за дописване на сагата, като пред верните почитатели на творчеството си обеща, че петата част на „Здрач” под негово авторство ще е далеч от сантиментално-романтичната идеология на първите четири и ще се доближава повече до хитове като „Сейлъмс Лот” и разказа „Вампирът”.

Най-накрая все пак Кинг се е споразумял с Майер, като за възможността да използва бранда ѝ „Здрач” ще се бръкне с 10 милиона щатски долара. Според анализатори в бранша обаче комбинацията Стивън Кинг+Здрач със сигурност ще донесе поне три пъти по толкова за писателя.

Очертава се един много любопитен експеримент!

Comments

 1. Bia says:

  ахахаах добра шега ;)))

 2. UZUMAKI says:

  Съмнявам се да е вярно, но ако е вярно, отсега започвам да повръщам. Дори Кинг ще засмърди на лайна, доближи ли се до “творчеството” на Майер.

 3. Bia says:

  1-ви април е…

 4. Преславе, добър опит.

 5. verbod says:

  Изглежда вече се е изчерпал, за да дописва чужди книги.

 6. esdee says:

  определено е априлска шега – ст.кинг е заявявал че авторката на “здрач” не може да пише…

 7. paradise says:

  хахаха…колко яко! всичко ще ее отврат вв продължението! к’во продължение..к’во ще пише там? колко се обичат Ренесме и Джейкъб ?!?