Първата книга в България на екологично чиста хартия!

Bloggers Unite - Blog Action Day
15-и октомври, 2007г. – ден, в който хиляди блогове ще пишат за екологията. Признавам, че самият аз не съм най-пламенният защитник на природата (макар че се опитвам да не я замърсявам, а и често попадам сред красотата й), но въпреки това се включвам в инициативата! Работата е там, че според акцията в постът екологията трябва да е застъпена с темата на определения блог. Доста мислих какво да напиша и внезапно ми хрумна, че всичко е било пред очите ми през цялото време – една новина, на която попаднах преди броени дни…

Става дума за първата книга в България, която е произведена изцяло от рециклирана хартия и е изцяло екологично чиста. Това е стихосбирката на Ирена Георгиева – “Котка в коридора”. Има писатели, които фотографират със слово, а Ирена го прави и със слово, и с фотоапарат. Снимките й запечатват детайли от сгради, задни дворове, улици, градинки и др. Места на всекидневието, които са от една страна лични, а от друга – публични. Предмети, които всеки оставя след себе си. Предмети, които трябва да бъдат ословесени и фотографирани, за да се запомнят. Предмети, които ни напомнят за любовта, смъртта или преходността на нещата.

Хубаво е, че и в България нещата започват да си идват на мястото, поздравления за Ирена Георгиева за страхотната идея и изпълнението й!

Comments are closed.