Warning: Declaration of antispam_for_all_fields::addPluginSubMenu() should be compatible with mijnpress_plugin_framework::addPluginSubMenu($title, $function, $file, $capability = 10, $where = 'plugins.ph...') in /home/literatu/public_html/wp-content/plugins/antispam-for-all-fields/antispam-for-all-fields.php on line 336

Warning: Declaration of antispam_for_all_fields::addPluginContent($links, $file) should be compatible with mijnpress_plugin_framework::addPluginContent($filename, $links, $file, $config_url = NULL) in /home/literatu/public_html/wp-content/plugins/antispam-for-all-fields/antispam-for-all-fields.php on line 345
Грабвайте телата: Как Литературните щурмуваха парламента :) | Литературата Днес
Warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /home/literatu/public_html/wp-content/plugins/facebook-revised-open-graph-meta-tag/index.php on line 273

Грабвайте телата: Как Литературните щурмуваха парламента :)

Снимки в текста: Ладислав Цветков, bTV

Шестима големи литературни човеци у нас прескочиха огражденията

пред Народното събрание по време на традиционното пиене на кафе срещу парламента в искане на оставката на кабинета (ден №28 от началото на протестите).

С призива „Грабвайте телата!“ над оградите се хвърлиха Васил Георгиев, Иван Димитров, Ясен Атанасов, Димитър Кенаров, Милена Фучеджиева и създателят на Аз чета и Рицар на книгата Александър Кръстев. С усмивката на Васото, свенливо хванатите зад гърба ръце и снизходителен поглед на Алекс и веселата прегръдка на Иван Димитров с един от полицаите (снимките – надолу) – ето това се казва интелигентен протест!

В крайна сметка петорката бе отведена до бус на МВР, за да им драснат по един предупредителен протокол. Споко, арести няма. Няма как на тези пичове да не се каже Браво и Успех!

Ето какво казаха трима от искащите осКафка на правителството за Литературата Днес!

Васил Георгиев: Прескочих загражденията, за да покажа на управляващите и на техните възложители, че тяхното несъобразяване с мнението на хората няма как да продължи дълго, защото търпението се изчерпва и в най-търпеливите от нас.

Александър Кръстев: Това бяха лицата на съвременната българска литература и тяхното прескачане на огражденията с надпис „Грабвайте телата“ показва, че след като думите на народа не се чуват, той може да ползва и телата си с ясното съзнание, че нарушава нормите.

Иван Димитров: Читатели, грабвайте си душите и протестирайте! Онези в парламента имат само тела!

Пред bTV пък поетът Ясен Атанасов обясни, че надписът „Грабвайте телата”, с който са били демонстрантите, е бил, за да разберат хората, че могат да ни ограничават физически, но никой не може да ни отнеме вярата.

Снимки: bTV

Comments are closed.