Warning: Declaration of antispam_for_all_fields::addPluginSubMenu() should be compatible with mijnpress_plugin_framework::addPluginSubMenu($title, $function, $file, $capability = 10, $where = 'plugins.ph...') in /home/literatu/public_html/wp-content/plugins/antispam-for-all-fields/antispam-for-all-fields.php on line 336

Warning: Declaration of antispam_for_all_fields::addPluginContent($links, $file) should be compatible with mijnpress_plugin_framework::addPluginContent($filename, $links, $file, $config_url = NULL) in /home/literatu/public_html/wp-content/plugins/antispam-for-all-fields/antispam-for-all-fields.php on line 345
Конкурс: Обичате или мразите Тери Пратчет? | Литературата Днес
Warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /home/literatu/public_html/wp-content/plugins/facebook-revised-open-graph-meta-tag/index.php on line 273

Конкурс: Обичате или мразите Тери Пратчет?

Въпреки че знам колко много хора обожават писателя, от известно време ми се ще да разбера какво е в действителност съотношението обичащи/мразещи Пратчет, защото е ясно, че читателите много рядко могат да са безразлични към неговото творчество. Най-общо, смятам, те се делят на две групи – такива, които са почти вманиачени по писателя (или пък напълно обсебени), чели са всичко (поне на български) или искат да го направят и работят по въпроса, обичат писането му и, най-общо, са големи фенове. Другите пък се дразнят от Пратчет – чели са му 1-2-няколко книги и просто го намират за досадник, който изнасилва хумора, стараейки се е да е забавен във всяко изречение.

Освен анкетата, която публикувам тук, мисля да стигна и по-далеч и да обявя един миниконкурс за есе. Победителите ще бъдат двама – единият ще спечели в категория „Позитивна критика към Пратчет”, а другият – „Негативна критика към Пратчет”. Условия реално няма, а статутът на конкурса ми позволява да се самоизбера в ролята на едночленно жури.

И така, напишете своите впечатления за писателя – защо го обичате, с какво той се различава от другите фентъзи-автори, какво ви кефи в него или съответно: защо го мразите, какво ви дразни в книгите му, какво смятате за огромната му популярност.

Наградният фонд е наистина символичен, но все пак не е това целта на “състезанието”. Победителят от всяка от двете категории в миниконкурса ще получи книжка от мен – такава, която смятам, че ще му отива с оглед на написаното.

Срокът е две седмици, т.е. считано от днес, 10 юни, имате време до 24 юни (включително) да ми изпратите своите текстове на e-mail: info@literaturatadnes.com (със Subject/Относно „Тери Пратчет”). Не поставям ограничения за обема, но имайте предвид, че дългите текстове често стават досадни в един момент, а прекалено кратките те оставят с впечатлението, че нещата са недоизказани.

Затова – дерзайте и помнете, че най-важното е да се забавляваме!

[poll id=”5″]

Comments are closed.