Приятели,

Някои от вас вероятно са забелязали, че в последните няколко дни имаше сериозни проблеми със сигурността на Литературата Днес. Google беше репортнал сайта като опасен и съответно в него не се влизаше.

След няколко безсънни нощи и четене на безкрайни текстове в интернет успях да се справя с „почистването“ (не и без помощта на момчетата от FColor.bg, на които много благодаря!) и сега вече абсолютно всичко е наред (впрочем – благодарности и към онези, които ми сигнализираха веднага щом видяха, че има проблем). Всъщност – толкова е излъскано и забърсано от зловреден код, дребни червейчета и ненужни файлове и логове, че чак е странно как успях да го направя.

Е, успях и сега е моментът да поднеса извинения, ако е имало проблем с някого! Взел съм мерки, има направени защити на три различни нива – от сървър, през хост, до wordpress-а на блога, така че Литературата Днес вече буквално е непревземаема крепост от автоматичните хакери в интернет (да не чувам Challenge Accepted, защото няма да го понеса втори път, хехе).

Този материал е добър повод и да отбележа сериозния напредък във „фенската“ маса на блога – вече почти 2500 души са се присъединили на страницата във Facebook.

Не забравяйте едно старо мое обещание – като станат 2500 (т.е. още около 20 души), започвам едно мащабно раздаване на книги. Има доста, така че „печелившите“ със сигурност няма да са малко. Дерзайте и чакайте анонс за Началото!

 

Comments

 1. Petko Dimoff says:

  Поздрави за успешния труд. На мен лично ще ми е много интересно да разкажеш повече за този проблем, как го откри, как го реши и т.н. За да избегнем подобен репорт ако ни се случи.
  Относно набирането на 19 фена поставям връзка към Facebooka Ви на стената си и призовавам другите читатели да направят същото.

 2. Привет, благодаря!

  Бих разказал, да, но трябва да намеря по-подходящ “форум” за това. Лошото е, че всичко ми е страшно омешано в главата, всичко беше просто четене в интернет/блогове/форуми и прилагане на практика, проби и грешки и т.н.

  Важното е, че всичко вече е наред : )

 3. здраве says:

  И аз искам да науча повече за проблема, какъв форум, напиши го тук ;)!

 4. Nezzo says:

  Не станаха ли вече?

  Иначе ето ти един гарантиран повод за усмивка – http://www.vraity.com/2011/06/bulgarian-bloggers-we-can-do-more.html