„Диво създание“ на Джош Базел също rocks… донякъде

Помните ли когато в края на 2009 ви разказах за „Анатомията на Питър“ на Джош Базел (в превод на Богдан Русев – уточнявам, защото в случая преводът си беше ключов за доброто прекарване)? Е, ако се сещате за ентусиазма в ревюто ми тогава, то вероятно можете да си представите с какво задоволство и нетърпение разбрах, че продължението на историята на Пиетро Брона излиза и на български – отново от изд. „Обсидиан“, отново в превод на Богдан Русев и, надявах се, отново от същата, ако не и по-висока, класа.

Та така – в един момент се озовах легнал на дивана с „Диво създание“ на Джош Базел и се зачетох.

Първо се оказа, че героят, въпросният ексмафиот Пиетро Брона, вече се казва Лайънъл Азимут и отново е лекар, но на круизни кораби.

След това пък той бе нает от неприлично богат ексцентрик, за да търси някакво митологично създание в някакво канадско езеро с някаква екопалеонтоложка (беше обяснено в бележка под линия, но кой да ти помни!). И нататък – сюжета забулвам в пълна тайна.

Вярно, сама по себе си историята е страшно интересна – не те пуска до самия край, шегичките са свежи, сюжетни обрати изобщо не липсват и като за забавен трилър романът абсолютно влиза в графата на доста добрите книги.

Проблемът се оказват високите очаквания…

Просто „Анатомията на Питър“ е много по-добра – във всеки един аспект. „Диво създание“ може и да я следва по петите и да отвява по пътя си повечето романи от жанра, но просто с първата книга Джош Базел сам си поставя летвата твърде високо.

И все пак – страхотен хумор, перфектен разказвачески стил, готина история, секси палеонтоложка с алкохолни проблеми и Сара Пейлин. За нея обаче не казвайте нищо – има си алиби!

Comments

 1. can i buy chloroquine over the counter

  „Диво създание“ на Джош Базел също rocks… донякъде | Литературата Днес

 2. tylenol purchase online

  „Диво създание“ на Джош Базел също rocks… донякъде | Литературата Днес

 3. dating sites ireland completely free

 4. free lds single dating sites

 5. other free dating sites

 6. free senior hookup dating sites

 7. 100 free dating site in russia

 8. free dating phone numbers uk

 9. free rich men dating on pof

 10. 100 free dating site in india

 11. over 60 dating view photos free

 12. plenty fish dating site free

 13. free dating guaranteed results

 14. free dating sites in usa without payment

 15. free dating simulation games for guys

 16. keto diet weight loss success

 17. keto tone diet pills