“Новелови награди 08” – в понеделник

След дълго отлагане стана ясно кога ще е премиерата на сборника “Новелови награди’08”!

Тя, заедно с награждаването на победителите в едноименния конкурс за млади автори, организиран за втора поред година от www.Kafene.bg и Сиела, ще можем да видим на 27 април (понеделник), в 18:30, в книжарница “Хеликон” на “Патриарх Евтимий”. Там ще разберем кой от тримата финалисти Биляна Атанасова, Елица Бонева и Евгени Филипов ще спечели голямата награда на журито – едногодишна стипендия в размер на 1000 лв., осигурена от Kafene.bg – сайтът за култура, изкуство и свободно време.

Трите произведения, които журито определи като най-достойни да бъдат издадени в сборника „Новелови награди’08” са „От начало до край и обратно” на Евгени Филипов, „[Е]липси. За всеки ден и никога” на Биляна Атанасова и „d’Ева” на Елица Бонева.

Тримата са избрани сред 24 участници от цялата страна на възраст между 15 и 25 години, които в края на 2008 изпратиха своите неиздавани досега произведения за конкурса, организиран от сайта за изкуство и култура Kafene.bg и издателство Сиела.

За месец и половина (от декември 2008 до средата на януари 2009) експертното жури в състав Захари Карабашлиев (автор на “18% сиво”) , Мила Вачева (редактор отдел “Култура и стил” във в. “24 часа”) и Амелия Личева (литературен критик) прегледа внимателно всичките 24 произведения, за да открои тези, чиито автори най-умело са се справили със задачата да поднесат в творбите си увлекателна история в обем между 50 и 100 страници – класическо изискване за формата новела.

Аз почти 100% ще бъда там, заповядайте и вие!

Защо толкова държа на това да прочета бързо новия сборник с трите най-добри новели от конкурса? Много е просто – и аз самият участвах със свой текст в “Новелови награди” и се надявам трите отличени творби да са страшно добри, за да не се почувствам пълен бездарник, че не съм спечелил. А ако са на нивото на миналогодишните – изобщо няма да съжалявам!

Comments

 1. COR says:

  Ти не беше там. Аз бях и пробвах да се свържа с теб, но не успях и си тръгнах…

 2. Напротив, там си бях. На втория етаж бях застанал : )

 3. deni says:

  и квооо:)

 4. Ами награждаването беше доста постно, отне едва десетина минути и като цяло не останах очарован от самата церемония. Взех си сборника, като го прочета, ще напиша нещо за него : )

 5. Майя Динева says:

  Кога и как се обявяват тези новелови награди ? На какъв принцип и къде може да се кандидатства ? И кои имат право да кандидатстват.

 6. Майя, ето тук има малко повече информация за конкурса – http://literaturatadnes.com/archives/131 . Скоро Кафене.бг ще обявят неговото трето издание : )

 7. tinder walkthrough

  “Новелови награди 08” – в понеделник | Литературата Днес

 8. list of christian dating sites for free

 9. free 16 year old dating websites

 10. free online dating sites adelaide

 11. dating simulator games online free

 12. free dating singles sites

 13. 100 free south african dating site

 14. free phone dating services numbers

 15. absolutely free no credit card dating sites

 16. keto chicken bacon ranch casserole

 17. keto ground turkey recipes