Петър Стойков и Кака му Сийка – единственият български блог, в който празно нема

През май, 2004 със следната статия е стартирал един блог. Аквариуми, риби, зелени неща, плуващи из водата, никак не бях впечатлен, когато зърнах този пост като първи в един от любимите си блогове. Това е “Како Сийке, не съм от тях!” на Петър Стойков. Занимава се с аквариуми, работи нещо (така и не разбрах какво), има котка и оригинално мнение. Това са обикновени неща, за които той пише почти всеки ден. А защо ми харесва? Дори да се абстрахирам от хилядите му посещения дневно и некомерсиалната му цел остава нещо много важно. Този човек може да пише и, по дяволите, прави го добре.

Всеки негов пост ме зашеметява и това изобщо не е преувеличено. Четох как си е купил матрак, а после и аз търсих в сайта на “Тед” ново легло. Четох за котката му без капка ум и това ме забавляваше. Четох за скинарите и се смях с глас. Наистина, Петър Стойков има дарбата да хване читателя само с две думи.

Но защо го включвам като специален пост в Литературата Днес? Отговорът е прост. Мисля, че този блог е чудесно решение за четене и учене как се пише заразяващо. Той е хиляди пъти по-добър от много книги и, по мое мнение, далеч надхвърля силата на всяко едно списание. И това не са неоправдани похвали, това е моята оценка за умението на блогъра, който може да се нарече Първия професионален блогър в България. Четете “Како Сийке, не съм от тях!”, това е съветът ми.

Лична оценка за блога – 9,5/10.

Comments

 1. Longanlon says:

  хей, чак сега откривам тази твоя статия – неизвестно защо съм я пропуснал.

  Благодаря ти за хвалбите, макар личната ми оценка за това, което правя а е далеч по-ниска от тази, която ми слагаш. Но се радвам, че поне забавлявам хората 🙂

  А блогът всъщност го започнах през април миналата година, на някои постове просто съм им сложил стари дати.

 2. Ицко says:

  Както е казал Софроний Врачански: Учен човек ученаго любит, прост простаго и пиан пианаго.

 3. Judy says:

  На мен тоя въпросният блог ми опротивя заради една конкретна статия, иначе човек все пак не може да е компетентен във всичко (за което пише), по-подробно не съм го разглеждала и нямам задълбочени наблюдения, но щом казваш, че е добър, значи има частица истина и в това.

 4. Коя конкретна статия?

 5. fdsfds says:

  spomenatiq ‘blogar’ e internet-kompleksar, nishto pove4e. ako mi govori naduto ili neshto na jivo taka shte go stro6a, no ne mislq 4e na jivo e takuv, a sigurno nqkakva mijiturka.

 6. БУХАХАХА!Защо по дяволите,си сложил БЛОГЪР в кавички,не можах да разбера,сигурно и няма да мога де!Мен,можеш да ме слагаш в кавички,ама не и Петър!Наистина,всичко горе е вярно написано…Но е хубаво,така,човек да си има зависници,да го критикуват!Това го тласка на по- на горе,поне,съм сигурна,че ще провокираш Пешо да направи-нещо,по-брилятно от всякога…Така че,комплексара в тоя случай не е Лонг! 😉

 7. best tinder gifs

  Петър Стойков и Кака му Сийка – единственият български блог, в който празно нема | Литературата Днес

 8. free swingers dating sites

 9. browse free dating without registering

 10. any free dating websites for free

 11. free south african mobile dating sites

 12. free mobile phone dating sites

 13. search for free dating sites

 14. romanian free dating site

 15. free asexual dating sites

 16. plentyoffish dating browse for free

 17. free online dating websites no credit card required

 18. best free dating personals

 19. dirty keto says:

  keto diet breakfast recipes

 20. keto friendly pasta