Амели Нотомб чертае „Биография на глада“

Поредната, привличаща вниманието, книга на Амели Нотомб е вече на пазара. Този път обаче главен герой е самата тя в своите детски години. През цялото време не знаеш какво да очакваш, защото действието се развива с различна скорост в отделните етапи, а и тонът е тежък, напрягащ. Лично аз изпитвах неприятно усещане, нямах определени предположения за случващото се и това ме изпълваше с притеснение, потискаше ме.

Споменът за детството е разказ с философско звучене. Несъмнено звучи интересно, предвид възрастта на Аз-а. Сякаш едно съвсем малко дете, което може да бъде наречено от някои дори бебе, има разсъжденията на зрял човек със собствено отношение към света. Сред биографичните факти са примесени и размишления, като всичко е представено с известна доза чувство за хумор и тънка ирония.

Най-впечатляваща (и причина за така формулираното заглавие) се явява връзката с глада. През цялото време имах чувството, че авторката е способна да пресъздаде всеки елемент на човешкото съществуване през призмата „глад“. Описани са толкова интересни вариации – глад за знание, нежност, безделие, наслада и, естествено, глад в първостепенния смисъл на думата. Погледът без съмнение е оригинален, а разсъжденията – странни  и неочаквани. Във всеки случай книгата е предназначена за хора, които предпочитат нестандартни четива.

Гост-блогър днес е Цветомира! Надявам се, че и занапред ще споделя в Литературата Днес мнението си за книги!

Comments

 1. senior totally free of charge dating sites in colorado

 2. wordpress dating plugin free download

 3. absolutely free christian dating sites

 4. dating profile writer free

 5. free married dating sites no fees

 6. free dating site in texas

 7. free dating sites with facebook login

 8. free dating sites for adults

 9. free online dating and messaging

 10. keto diet for weight loss

 11. sex games to play with your boyfriend app https://sexgamesx.net/