Кафене.Бг с два литературни конкурса през лятото

Два литературни конкурса стартира информационно-интерактивният сайт kafene.bg. Инициативните автори на медията за пореден път ще зарадват креативната българска публика с възможността да се изяви. Вие пишете поезия или проза? Тогава този пост е за вас!

Първият е за хайку – в най-разпространената му разновидност – 5-7-5 срички. Стиховете се изпращат без заглавие до 31 август на konkurs@kafene.bg, а наградата за победителя е луксозен сборник с хайку. Повече информация – тук. Как се пише хайку, можете да прочетете тук.

След успеха на “Новелови награди” (кратък преглед – тук) бе решено той да бъде проведен за втори пореден път. Това е конкурс за новела от млад автор (до 25г.) Творбата му трябва да е непубликувана и в размер между 50 и 100 стандартни печатни страници. Кандидатите могат да изпращат новелите си до 1 ноември на e-mail konkurs@kafene.bg като прикачени файлове във формат doc или rtf. Повече информация за конкурса – тук.

Във вторият мисля да участвам и аз, стига да се организирам да завърша това, което в момента пиша. Дано и сред читателите на Литературата Днес се намери някой, кой да се пробва!

Comments are closed.