Warning: Declaration of antispam_for_all_fields::addPluginSubMenu() should be compatible with mijnpress_plugin_framework::addPluginSubMenu($title, $function, $file, $capability = 10, $where = 'plugins.ph...') in /home/literatu/public_html/wp-content/plugins/antispam-for-all-fields/antispam-for-all-fields.php on line 336

Warning: Declaration of antispam_for_all_fields::addPluginContent($links, $file) should be compatible with mijnpress_plugin_framework::addPluginContent($filename, $links, $file, $config_url = NULL) in /home/literatu/public_html/wp-content/plugins/antispam-for-all-fields/antispam-for-all-fields.php on line 345
За "съвременният българин", който "е един лумпенизиран дегенерат и нищо повече" | Литературата Днес
Warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /home/literatu/public_html/wp-content/plugins/facebook-revised-open-graph-meta-tag/index.php on line 273

За "съвременният българин", който "е един лумпенизиран дегенерат и нищо повече"

Тази публикация специално я посвещавам на господин Апостол Апостолов, чийто коментар за този блог оттук силно ме заинтригува. Става дума за това:

Едва ли ще има успех този блог. Като автор на 15 книги аз много добре знам, че в днешна България четат около 3000 души. Толкоз! Останалото е от скот надолу. Съвременният българин е един лумпенизиран дегенерат и нищо повече. А. Апостолов, www/Pisaneto.com

Естествено, някой би могъл да си помисли, че съм обиден от това, че има съмнения в успеха на труда ми. Това би било напълно погрешно, аз пиша за тези, които искат да ме четат. Не за себе си, не за тези, които се съмняват в уменията ми. Целта ми не е да ги убеждавам в “изключителното” си писателско майсторство.

Обиден съм от факта, че един нереализиран писател си позволява да поставя моите сънародници под общ знаменател. Автор е на 15 книги (според една от които, разпространява я безплатно в Интернет, те са 17), но почти всички са писани изключително и само с комерсиална цел и са насочени към определени групи хора. Насочени към мистиката, необяснимото и паранормалното, г-н Апостолов неведнъж буквално е обирал наивни българи. Разбира се, той има издадена стихосбирка, не съм запознат със съдържанието й, но не се съмнявам в това, че е написана добре. Не се съмнявам в таланта на автора, съмнявам се в поривите му да пише.

Два от комерсиалните му сайтове предлагат за продажба неговия Индивидуален курс “Всичко, което трябва да знаете за бизнеса в Интернет” (с учебник от 256 стр.) за скромната сума от 1200лв. В този сайт можете да прочете за неговите услуги и за хвалебствията, които сам си отправя. Чудя се само дали има хора от тези “дегенерати” (по неговите думи), които бъркат дълбоко в джоба си и вадят пари за да ги дадат в полза на съмнителна кауза.

Не искам да го клеветя, нито да го обиждам, затова ще представя четирите му комерсиални сайта, зачетете се и разберете сами какво говоря.

  • http://www.ludipari.com/
  • http://otslabni.net/
  • http://www.superastro.net/
  • http://www.pisaneto.com/

Възмутен съм от реакцията на човек, написал по неговите думи 15-17 книги, който смее да се подиграва с истинските български интелектуалци. Не, аз не се поставям сред тях, в никой случай, но е смешно и жалко един улегнал и парично осигурен мъж като Апостол Апостолов да се поставя сам в неловкото положение да се самоизлага. Унизително е за България, за българските читатели, за мен, дори за него.

Мисля, че това е достатъчно…

Comments are closed.