Десетте стъпки към по-доброто писане

Браян Кларк от суперуспешния блог на писатели, афилиейт-маркетьори и блогъри Copyblogger дава своите десет стъпки към по-доброто писане. Макар и да изглеждат като нещо елементарно, те крият в себе си много повече от това. Вижте ги и ги последвайте, ако сметнете, че ще ви помогнат!

 1. Пишете.
 2. Пишете повече.
 3. Пишете още повече.
 4. Пишете още повече дори от #3.
 5. Пишете дори и тогава, когато не ви се пише.
 6. Пишете също и когато ви се пише.
 7. Пишете винаги когато имате да кажете нещо.
 8. Пишете и когато нямате.
 9. Пишете всеки ден.
 10. Продължавайте с писането.

Мисля, че Браян Кларк си го е казал доста добре.

Сега е моментът да споделя за новия проект, с който съм се захванал. Той включва компилирането на съветите за писане, които съм публикувал тук в блога, както и други (плюс няколко малки изненади) от Мрежата, в една безплатна електронна книга. Когато тя бъде готова, ще бъде достъпна за сваляне от блога, както и за разпространение от всеки един от вас, стига корпусът й да не бъде изменян.

За да не я пропуснете, абонирайте се за нашия RSS-фийд или за e-mail бюлетина, който ще ви изпраща всичко ново от блога директно в електронната поща. Освен това следете новия ни форум за повече информация от света на литературата!

Comments

 1. репродуциране на досадата says:

  поощрявайте графоманията, докато замлъкне и последния имащ какво да каже. ще ми се да напиша и нещо по-пиперливо, но ще си замълча. засега.

 2. Gabfest says:

  Ето, че си намерхиме още един учител! 🙂

 3. Всъщност аз само привеждам в тази категория съветите на хора, които са се доказали в областта си. Не съм дал съвет на никого, защото не смятам, че имам този капацитет : )

  @репродуциране на досадата,

  Не е нужно всичко написано да се публикува. С постоянното писане човек усъвършенства стила и техниката си. Да не забравяме какво казва Хемингуей: (перифраза) пиша 1 качествена страница и 91 лоши: умението на добрия писател е да изхвърли лошите и да остави само доброто от себе си.

 4. Gabfest says:

  Ние в Говорилнята сме решили да се развиваме за начало поне да пишем горе доло правилно… 🙂 Исках да кажа, че тук предлагате информация, която може да ни бъде полезна и да научим това онова…

 5. Аа, ясно. Разбрах предния коментар като ирония, но явно е бил позитивен – благодаря за което.

  Имате интересен проект, ще го следя ; )

 6. Gabfest says:

  Радвам се, че ви се е сторил интересен… Ще се радваме да и да ни критикувате, когато забележите, че сме в грешка:), не само да ни следите… 🙂

 7. radislav says:

  Идеята за книгата е много добра!

 8. Лёшка says:

  Поскольку вчера был такой праздник, то хотелось бы поздравить читателей мужского пола 🙂
  Мужчина, будь мужчиной!
  Ты прав – так будь готов,
  Отстаивая правду,
  Пролить за это кровь!

 9. buy viagra now

  Десетте стъпки към по-доброто писане | Литературата Днес