Милениум: Мъжете, които мразеха жените – началото на една обещаваща сага

Милениум. Мъжете, които мразеха жените. Стиг ЛаршонПървата книга от трилогията „Милениум” на Стиг Ларшон е всичко друго, но не и обикновена кримка. Признавам, че подходих към нея с известен скептицизъм с оглед на преобладаващото качество на жанра, но „Мъжете, които мразеха жените” ме плени почти веднага.

(Най-долу в публикацията – вижте как да спечелите книгата напълно безплатно!)

Преди да почине през 2005, Стиг Ларшон е бил шведски криминален журналист. Това ясно се вижда в книгата, където главният герой е разследващ журналист. Хубавото е, че Ларшон представя работата му по едновременно детайлен и много достъпен за широката публика начин.

В първия роман от „Милениум” (това е името на месечния вестник, където героят Блукмвист е отговорен редактор) има всичко – заплетена криминална история, елемент на трилър, романтична страна, много секс и еротика, религия, политика, икономика – и всеки от тези аспекти е вплетен в сюжета по почти безупречен начин.

В „Мъжете, които мразеха жените” се среща и един от любимите ми типове герои – затворения гений непукист, към когото можеш да откриеш път единствено по неговия начин. В случая става дума за младо момиче, събрало много гняв в себе си, което има толкова голям потенциал, че съвсем логично в един момент се присъединява в търсенето на Микаел Блукмвист.

Няколко думи за търсенето без да откривам прекалено много спойлери – сюжетът започва с осъждането на журналиста по обвинения за клевета срещу финансов магнат. С това логично кариерата на Блуквист и реномето на вестника, чийто съосновател е той, падат. В подходящия момент обаче на сцената се появява ексцентричен съсобственик на огромен шведски концерн, който предлага едногодишна работа на Блукмист – 12 месеца усилен труд върху загадка, която е останала неразгадана вече 40 години. Каква е тя няма да кажа, за да ви е интересно, но определено самата й същина дори отстъпва на начина на разрешаването.

С няколко думи – „Милениум. Мъжете, които мразеха жените” си струва четенето толкова много, че чакам с нетърпение втората част от трилогия. Междувременно вие можете да си спечелите романа от мен. Как да стане това – вижте страницата „Спечели книга!”

Междувременно повече за романа можете да прочетете на сайта на издателите от Colibri.

Comments

 1. in2h20 says:

  Разглеждам себе си като човек с невероятен късмет, щото ги прочетох в оригинал.
  Сти Ларсън направи толкова вълнички в скандинавската криминалистика, че почти измести Арне Дел от пейзажа.
  Разбира се, дължи се на героите.
  Аз ходех с нос забит в книгите месеци подред; малко като заболяването когато студент открие философията за първи път. Гладът изчезва, деня и нощта се сливат, живееш от страница до страница.
  Трилогията е фантастична, ужасно е че Ларсън отлепи толкова млад (50) и не успяхме да прочетем продължението.
  След месец излиза и вторият филм (първият може да се заеме от Блокбъстър на 28/08), който се очаква да строши всички рекорди от първата екранизация.

 2. vt1 says:

  Прочетох „Милениум. Мъжете, които мразеха жените”
  Наистина на един дъх!
  Заслужава си!
  Няма как да се намерят думи да се опише колко е завладяваща, трябва да се изживее.

 3. владимир стоянов says:

  разтърсваща-определено най-добрата,която съм чел от много време насам,а така увлечено не съм се чувствал откакто за пръв път срещнахРЕЙМЪНД ЧАНДЛЪР-НЕ ЧЕ имат нещо общо като стил,да знаете-в “читанка” я има за щастие цялата трилогия-приятно прекарване!!!

 4. will female viagra help to bring intercoarse feeling back

  WALCOME

 5. how many tinder likes per 12 hours

  Милениум: Мъжете, които мразеха жените – началото на една обещаваща сага | Литературата Днес

 6. free dating sites for over 40 100% free

 7. 100% usa free online dating site free to send and replay too messages

 8. free dating websites in europe

 9. free networking sites dating

 10. pof.com free online dating service for singles

 11. free dating sites for artists

 12. best free dating sites for seniors

 13. free tennessee shemale dating

 14. free trial phone dating numbers

 15. africa free dating site

 16. best free dating uk

 17. keto mashed cauliflower