Приятели,

Някои от вас вероятно са забелязали, че в последните няколко дни имаше сериозни проблеми със сигурността на Литературата Днес. Google беше репортнал сайта като опасен и съответно в него не се влизаше.

След няколко безсънни нощи и четене на безкрайни текстове в интернет успях да се справя с „почистването“ (не и без помощта на момчетата от FColor.bg, на които много благодаря!) и сега вече абсолютно всичко е наред (впрочем – благодарности и към онези, които ми сигнализираха веднага щом видяха, че има проблем). Всъщност – толкова е излъскано и забърсано от зловреден код, дребни червейчета и ненужни файлове и логове, че чак е странно как успях да го направя.

Е, успях и сега е моментът да поднеса извинения, ако е имало проблем с някого! Взел съм мерки, има направени защити на три различни нива – от сървър, през хост, до wordpress-а на блога, така че Литературата Днес вече буквално е непревземаема крепост от автоматичните хакери в интернет (да не чувам Challenge Accepted, защото няма да го понеса втори път, хехе).

Този материал е добър повод и да отбележа сериозния напредък във „фенската“ маса на блога – вече почти 2500 души са се присъединили на страницата във Facebook.

Не забравяйте едно старо мое обещание – като станат 2500 (т.е. още около 20 души), започвам едно мащабно раздаване на книги. Има доста, така че „печелившите“ със сигурност няма да са малко. Дерзайте и чакайте анонс за Началото!

 

Comments

 1. Petko Dimoff says:

  Поздрави за успешния труд. На мен лично ще ми е много интересно да разкажеш повече за този проблем, как го откри, как го реши и т.н. За да избегнем подобен репорт ако ни се случи.
  Относно набирането на 19 фена поставям връзка към Facebooka Ви на стената си и призовавам другите читатели да направят същото.

 2. Привет, благодаря!

  Бих разказал, да, но трябва да намеря по-подходящ “форум” за това. Лошото е, че всичко ми е страшно омешано в главата, всичко беше просто четене в интернет/блогове/форуми и прилагане на практика, проби и грешки и т.н.

  Важното е, че всичко вече е наред : )

 3. здраве says:

  И аз искам да науча повече за проблема, какъв форум, напиши го тук ;)!

 4. Nezzo says:

  Не станаха ли вече?

  Иначе ето ти един гарантиран повод за усмивка – http://www.vraity.com/2011/06/bulgarian-bloggers-we-can-do-more.html

 5. weird tinder profiles

  Литературата Днес

 6. tinder box los angeles

  Литературата Днес

 7. free of charge dating services

 8. best free russian dating sites

 9. free dating site with phone numbers

 10. free student dating

 11. free dating site without registering

 12. free dating sites in missouri

 13. totally free dating sites local

 14. keto gingerbread cookies