Майкъл Крайтън почина

Майкъл КрайтънДнес на работа прочетох новината в Ройтерс и се натъжих. Майкъл Крайтън е писател, който даде доста на литературата, и загубата му определено е тежка. Не искам да се впускам в подробности за живота му (можете да прочетете материала ми за него), а просто ще кажа няколко думи за творчеството и всичко онова, което даде на читателите си.

Ще уточня, че никога не съм бил голям привърженик на Крайтън – просто не ми допада жанрът, в който пишеше. Но като казвам за жанра – Майкъл Крайтън измисли този жанр. Техно-трилър със стабилни научни и медицински устои никой преди него не беше писал. Този писател умееше да съчатава технологичното знание с увлекателен и интригуващ сюжет.

По-конкретно – благодарение на него светът се радва не само на романите му, но и на филми като “Джурасик Парк”, “Изгубеният свят”, “Торнадо”, да не говорим за “Спешно отделение”.

С книгата си от 2004г. (у нас – 2006) “Състояние на страх” Крайтън вся смут в средите на специалистите еколози. С романа си той оспори съществуването на глобално затопляне такова, каквото се представя навсякъде. А това е нещо, което малко биха се осмелили да кажат, а още по-малко биха успели да го аргументират.

Нека почива в мир!

Comments

 1. Longanlon says:

  кофти наистина – един от развенчателите на мита за глобалното затопляне е извън играта…

 2. how to undo super like on tinder

  Майкъл Крайтън почина | Литературата Днес

 3. dating dating free online personals service site

 4. completely free arab online dating site

 5. australian free dating sites

 6. free local singles dating sites

 7. best free online dating sites in europe

 8. free online dating singles personals

 9. plentyoffish free dating site

 10. russian girl dating free

 11. keto chocolate cake

 12. Anonymous says:

  what to eat on a keto diet