Победителите от литературния конкурс – в четвъртък

След едно ужасяващо забавяне, победителите от конкурса на Литературата Днес ще станат ясни съвсем скоро – в категория Проза резултатите ще бъдат изнесени този четвъртък, а в Поезия – следващия.

Редно е все пак да се извиня отново на всички участници за огромното закъснение, но все пак и да изряза лекото си разочарование. Толкова много хора изразиха негодувание в коментарите без да си дадат сметка, че този конкурс се организира абсолютно pro bono и нито някой плаща на мен за него, нито аз плащам на останалата част от журито, която чете и оценява текстовете напълно безвъзмездно. Правим го изцяло за развитието на литературата и младите писатели у нас.

Изказвам и благодарности на нашия спонсор – издателство Колибри, която ще изпрати книгите подаръци за победителите в конкурса!

И така – в четвъртък, този и следващия, резултатите ще бъдат ясно.

Comments

 1. А какво стана с коментарите? ;-р

 2. Е, имай малко търпение, ще обявя и това : )

 3. Явор says:

  Не обръщайте внимание на злобните комнетари. Това, което правите е страхотно. : )

 4. О, не, аз не ги определям като злобни. Напълно разбирам хората, които са нетърпеливи : )

  Но благодаря за добрите думи!

 5. минки says:

  Вместо да се разочаровате, бъдете благодарни – от този конкурс всеки си взе голяма поука – ние, авторите да не участваме в конкурси, в които никой на никого не плаща и работи на добра воля и вие организаторите – да не вдигате летвата по-високо, отколкото можете да скочите. То иначе всеки ще организира конкурси под път и над път.

 6. viki says:

  Минки,не говори от името на всички автори,ако обичаш!
  Конкурса тук е абсолютно необременяващ авторите по никакъв начин,за разлика от някои платени,където те зарибяват с голямата награда от 1500лв. ,за да се регистрираш в сайта и участваш.Познай после кой взема тези 1500лв.?!
  “Който плаща,той вика музиката.” 🙂

 7. @ минки,

  Всеки има правото да решава в кой конкурс да участва и в кой – не.

  От страна на блога и на журито не е имало проблем – предварително не беше обявено кога ще излязат резултатите. А мисля, че два месеца е приличен срок за изчитането на над 350 текста и избирането на най-добрите от тях. Вярно, можеше и по-бързо, но пък защо нещата трябва да се претупват?

 8. UZUMAKI says:

  Така е, бързата работа – срам за журито! 🙂

 9. Няма категория “Специализирана литература”, защото знаете, че аз ще грабна първата награда, а това ви е много неприятно. Нали?

 10. Майя Динева says:

  Съжалявам, че не съм се класирала, но това си ми е на мен съдбата. Честито на победителите, искрено им завиждам за спечелените книги. Именно това ме привлече в този конкурс.

 11. naltrexone generic brand

  Победителите от литературния конкурс – в четвъртък | Литературата Днес