Warning: Declaration of antispam_for_all_fields::addPluginSubMenu() should be compatible with mijnpress_plugin_framework::addPluginSubMenu($title, $function, $file, $capability = 10, $where = 'plugins.ph...') in /home/literatu/public_html/wp-content/plugins/antispam-for-all-fields/antispam-for-all-fields.php on line 336

Warning: Declaration of antispam_for_all_fields::addPluginContent($links, $file) should be compatible with mijnpress_plugin_framework::addPluginContent($filename, $links, $file, $config_url = NULL) in /home/literatu/public_html/wp-content/plugins/antispam-for-all-fields/antispam-for-all-fields.php on line 345
Курс по драматургично сценарно писане | Литературата Днес
Warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /home/literatu/public_html/wp-content/plugins/facebook-revised-open-graph-meta-tag/index.php on line 273

Курс по драматургично сценарно писане

Сценарно и драматургично писанеОтдавна не съм писал в блога, а сега имам добър повод, защото разбрах, че на 8 октомври стартира втора сесия на курс по сценарно и драматургично писане. Аз посещавах първата преди няколко месеца и веднага щом единият от ръководителите ми писа, че ще има и нов курс, сметнах за логично да напиша няколко думи за него.

Според официалната обява курсът дава познания за:

1. Какво представляват кино сценарият и театралният текст?

2. Как да се усъвършенстват идеите, за да не изглеждат нелогични при изграждането на кино и театрален текст?

3. Какво е да представиш и защитиш кино и театрален текст?

4. Как художествено произведение се превръща в театрален и кино текст?

Хубавото е, че всичко това се извършва в практическа, уютна и приятелска среда и нерядко срещите на курса завършват с дружески разговори на по бира. Смея да твърдя, че след като посещавах този курс не станах велик драматург, но със сигурност качих няколко нива.

Още малко информация:

Срещите се провеждат в продължение на три месеца, два пъти в седмицата, понеделник и четвъртък, от 18:30 часа. Мястото е читалище “Добри Чинтулов” в “Дианабад”. Точният адрес е бул. „Н. Габровски” 55. Това е почти точно на спирката на 94 в посока центъра, след като автобусът пресече “Г. М. Димитров”.

Организаторите на курса пишат също, че е желателно участниците да изпратят предварително поне свой текст на мейл fiec_iec@abv.bg или да го занесат на място.

Цената е 130лв за тримесечен период на обучение, по 50лв на месец, ако се плащат поотделно, и по 8лв за единична среща. Първата среща е познавателна, безплатна е и всеки посетил я може веднага да се откаже от по-нататъшно участие в курса. Тя ще се проведе на 8 октомври от 19 часа.

В момента не се сещам какво друго бих могъл да напиша, освен че ви предлагам да посетите поне първата от срещите в рамките на курса, за да прецените дали си струва.

Телефоните за контакти с организаторите на курса са: 0897 92 80 55; 0878 29 12 69.

Междувременно можете да разгледате гида за добро писане на Литературата Днес.

Comments are closed.