Public Republic организира конкурс!

Едно от най-силните онлайн културни издания, Public Republic,  започна конкурс за публицистичен и художествен текст на тема “Доброто в мен”. Много приятно е да се види журито, което е в състав – проф. Милена Кирова (литературен критик и историк) – председател на журито, доц. Тотка Монова (декан на Журналистическия факултет към СУ «Св. Кл. Охридски»), Светлозар Желев (директор Книгоиздаване в «Сиела»), Кристин Димитрова (писател, поет и журналист), Владимир Зарев (писател и издател), Елена Алексиева (писател), Петър Чухов (поет) – поне за мен би било чест да бъде оценяван от признати в бг литературата хора като тези журиращи.

Наградите включват ваучери за онлайн курсове по творческо писане в Public Republic Art Studio, ваучер за литературна консултация или рецензия, преводи на наградени текстове на немски и английски език, публикации и представяне на победителите в конкурса в списанието “Public Republic”, книги от издателство «Сиела». Още по-хубавото е, че

отличените автори ще участват с творбите си в следващата арт среща на Интернет списанието в Германия!

Няма обаче много време – срокът за подаване на творбите и заявките за участие е 22 май – а победителите се определят на 24-и същия месец.

Модулите, в които можете да участвате, са три (но можете да изберете само един от тях):

1) есе до 900 думи, писано в тандем между ученик и учител

2) публицистичен текст (до 900 думи) и дигитална авторска фотография (т.е. тандем между журналист и фотограф)

3) художествено произведение

3.1) разказ (до 900 думи)

3.2) поезия

Повече четете в Public Republic и не закъснявайте, защото срокът е 22 май!

Comments

  1. Явор says:

    Преславе, ще участваш ли? : )

  2. Супер
    ДОбра идея