Джоан Роулинг пише осма книга за Хари Потър!

Късно снощи културните издания на Острова гръмнаха с неочакваната новина, че Джоан Роулинг усилено работи по осма книга от поредицата за Хари Потър. Още преди излизането на шестата част писателката бе заявила категорично, че седмата ще бъде последна и след излизането на младия магьосник от „Хогуортс“, сагата ще приключи.

Сега обаче явно авторката е решила друго. След успеха на „Приказките на барда Бийдъл“, която разказва за магьосническия свят и има тесни връзки с историята, описана в Хари Потър, Роулинг е решила да напише и роман за бъдещето на магьосника и неговите приятели.

Действието ще се развива 20 години по-късно, когато Волдемор ще се завърне по-силен отвсякога (както винаги) и ще превземе „Хогуортс“ със свитата си от смъртожадни, предвождана от Драко Малфой, за когото в края на седмата книга Роулинг остави впечатлението, че е преминал на страната на доброто.

Според оскъдните сведения, които писателката е разгласила за новата книга, училището ще бъде поставено пред геноцид на мъгълокръвни ученици, което, по мнението на критици, ще превърне този осми роман в най-бруталния от всички в поредицата.

Според епилога на „Хари Потър и Даровете на смъртта“ 19 години след събитията в книгата Хари вече е женен за Джини и имат три деца. Осмата книга ще срещне читателите с тях година по-късно, когато те ще решат да се намесят в съдбата на „Хогуортс“ и да помогнат на мъгълокръвните, като призоват за това и старите си приятели Рон, Хърмаяни и други.

Последното, което се казва в британските вестници, е, че роля в историята ще има и българинът Виктор Крум. Каква обаче ще бъде тя – можем само да гадаем.

Добрата новина за читателите е, че осмата книга за Хари Потър ще излезе заедно с премиерата на първата част на седмия филм – 19 ноември 2010г. Има обаче и лоша новина за феновете на малкия магьосник – целият ми текст е първоаприлска шега. Сега остава само да се чака следващият филм от поредицата, защото явно Джоан Роулинг наистина е твърда в намеренията си да прекрати разказването на истории за Потър!

Comments

  1. Мила says:

    Ох, слава Богу 🙂

  2. Lotlorien says:

    Честит първи април, мдаааааааа!

    Макар че нищо чудно да направи още книги, лакомията…

  3. Eneya says:

    Бях убедена, че е майтап. 😉
    И ми напомни за Матрицата 4, дето супер много време го разнасяха по форумите.

  4. чуувек,

    както си го написал като шега, то ще се окаже истина на ей ся. ( ;

  5. Глупак! Повече няма да ти чета сайта!!!

  6. carnage says:

    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  7. F. says:

    хИХаХХхахах 🙂 Колко е весело да чета измишльотини, актуални само за 01.04. Уви, върнах си времето така и съм предоволна.А за осми, девети роман, само ще се удължава една поредица, от която нищо не съм чела.

  8. Judy says:

    Лелееее Преславееее ще те убияяяя!!!!! ахахахах тамън щях да се развикам от радост 😀

  9. Хриси says:

    Лакома ли? Не мисля! Защо би дарила толкова голяма част от парите си, ако беше лакома? Добра шега btw.

  10. Петър says:

    хахахха
    Браво, мисля, че доста хора биха се върза ли, честно казано на мен ми е все там дали ще излиза нова книга или не…Много добра идея за шега 😉 🙂

  11. криси says:

    Ще има 8 книга!!! Защото в едно интервю с Даниел Радклиф ,той каза че е получил sms от Роулинг че непременно щте има 8 книга

  12. Anonymous says:

    \=\=0oijhff

  13. Gandalf says:

    Idiot

  14. ptelirina says:

    strahotna shega…jalko che ne e istina…

  15. М.П. says:

    gadnqr, samo da te namerq!

  16. danii says:

    6te e naistina mn qko da ima next kniga no vseki koito e 4el prednite i pone 7 kniga nqma6e da se varje i bez da pi6e6e 4e e 6ega 😉

  17. фбжн says:

    идиот смотан никога пове4е няма да вляза в тъпия ти първоаприлски саит

  18. не си ли чувал says:

    Не си ли чувала за изречението НЕ ЛЪЖИ. В саитовете не се лъже, не се пускат първоаприлски шеги……………….

  19. беатрис says:

    ееех повярвах!!!защо ли беше нужно да се лъже ,,аз така се зарадвахх.Е мама ми каза че е видяла това по телевизиятаа…дано наистина станее поне 8 книга много са малкоо

  20. Zari says:

    Мммнннооогггоо Яяяяяяяяяяяяяккккккккккккккааааааааааааа. Ккккккнннннниииииггггааааа!!!!!

  21. росен says:

    Ще ти хчупя главата само като те намерия ще изкаш да не си се родил само да ми паднеш идиотче

  22. росен says:

    ле ле ако си изкаш органите ще спреш да пишеш

  23. иван says:

    ДА ТИ ЕБА КУЧИ СИНСКАТА ТИ МАЙКА БЕ КУРВО ШИБАНА ДА ТИ ЕБА МАЙКАТА ТЪКМО ПОВЯРВАХ И СА ЗАРАДВАХ И ТВА БИЛ ПЪРВОАПРИЛСКА ШЕГА ЩЕ ТИ ЕЙБА МЙКАТА

  24. Браво, Ванка, оставям ти коментара, защото ме развесели искрено в тази скучна вечер : )

  25. Веселуш says:

    Аххх тъкмо се зарадвах че ще има нова 8-ма книга.Егати първоаприлската шега!!!

  26. Anonymous says:

    ➡ 😉 😡 😳

  27. митака says:

    ей пич извини се на мен и на всички така трябва да направиш.Аз съм заклет фен на ХАРИ ПОТЪР и се чувствам кадно прецакан за разходката до най-близката книжарница …Хванах се защото съм облян с надежда да се слу4и !!!Все ак ще си се надявам да има и осма книга !!