Кафене.Бг с два литературни конкурса през лятото

Два литературни конкурса стартира информационно-интерактивният сайт kafene.bg. Инициативните автори на медията за пореден път ще зарадват креативната българска публика с възможността да се изяви. Вие пишете поезия или проза? Тогава този пост е за вас!

Първият е за хайку – в най-разпространената му разновидност – 5-7-5 срички. Стиховете се изпращат без заглавие до 31 август на konkurs@kafene.bg, а наградата за победителя е луксозен сборник с хайку. Повече информация – тук. Как се пише хайку, можете да прочетете тук.

След успеха на “Новелови награди” (кратък преглед – тук) бе решено той да бъде проведен за втори пореден път. Това е конкурс за новела от млад автор (до 25г.) Творбата му трябва да е непубликувана и в размер между 50 и 100 стандартни печатни страници. Кандидатите могат да изпращат новелите си до 1 ноември на e-mail konkurs@kafene.bg като прикачени файлове във формат doc или rtf. Повече информация за конкурса – тук.

Във вторият мисля да участвам и аз, стига да се организирам да завърша това, което в момента пиша. Дано и сред читателите на Литературата Днес се намери някой, кой да се пробва!

Comments

 1. Мира says:

  За съжаление, отдавна съм прехвърлила 25 години…Но за хайку ще опитам…

 2. seventh day adventist dating sites free

 3. best free online dating sites

 4. free dating siteslooking for males

 5. new free dating site germany

 6. 100 percent free europe dating sites

 7. good online dating sites free

 8. free dating site in dublin

 9. keto macros calculator

 10. keto diet and cancer