Warning: Declaration of antispam_for_all_fields::addPluginSubMenu() should be compatible with mijnpress_plugin_framework::addPluginSubMenu($title, $function, $file, $capability = 10, $where = 'plugins.ph...') in /home/literatu/public_html/wp-content/plugins/antispam-for-all-fields/antispam-for-all-fields.php on line 336

Warning: Declaration of antispam_for_all_fields::addPluginContent($links, $file) should be compatible with mijnpress_plugin_framework::addPluginContent($filename, $links, $file, $config_url = NULL) in /home/literatu/public_html/wp-content/plugins/antispam-for-all-fields/antispam-for-all-fields.php on line 345
Вижте кой печели книгите! | Литературата Днес
Warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /home/literatu/public_html/wp-content/plugins/facebook-revised-open-graph-meta-tag/index.php on line 273

Вижте кой печели книгите!

След известно забавяне ви представям и списъка с хора, които ще получат от мен книжки, благодарение на няколкото томболи от последните дни в блога. Наградите са четири, плюс една допълнителна – значи пет.


Филип Рот – „Призракът излиза”. Печели го Веси Игнатова (ако съдя по мейла), чийто любим сайт за книги е knigite.bg. Честито! Ще се свържа с нея, за да уточним къде и кога да изпратя книжката!

Hash Oil на Момчил Николов (скоро материал за романа в Литературата Днес) отива при Nezzo от блога vraity.com, защото страшно ме кефи блогът й, гост-публикациите й в Книголандия и коментарът й за участие в томболата. Човек, хвани се да се пробваш някъде, страшно си талантлива! Тя нещо не е оставила мейл към коментара си, но ще го издиря отнякъде, за да й пиша да измислим подробностите по пратката.

„Майка” на Тома Марков е за Фани, за която цитирано от нея в коментара стихотворение (фрагмент от него) е абстрактно и сюрреалистично и се надява, че и романът е такъв. Еми не е, пращам й го, за да се убеди.

„Нито Ева, нито Адам” на Амели Нотомб пък е за човек, който с коментара си си прави реклама на сайта – picasse.bg. Никът му е SMS и въпреки че препраща хора от мен към себе си, е оставил много готин коментар към материала ми за „Шекспир и сие.”:

„В книгата си “A Moveable Feast” Хемингуей подробно описва тази книжарница и нейната обитателка- има цяла отделна глава – “Shakespeare & Company”. Отделно Хем пише за Париж през 20-те години, за Aleister Crowley, Ezra Pound, F. Scott Fitzgerald, Ford Madox Ford, Hilaire Belloc, Pascin, John Dos Passos, James Joyce,Gertrude Stein; за гладът като дисциплина и търсенето на идеи. Много увлекателна и четивна книга.”

Понеже коментарът на читател към текста ми за „01. Неприличен роман” пък също много ми допадна с месестата си суровост и житейски брутализъм, подарявам му една екстра награда:

„Живак” на Амели Нотомб. Ето го и коментара:

„Не знам защо, но всички навлеци и хамелеонизирани комплексари в новото ни време са от Варна.
Трябваше да я купя и прочета, за да мога да чукам момата, която ми я препоръча Интересна ми беше в началото, защото разбрах какви сексуални хватки ще и се понравят в бъдеще. За малко ми беше дори симпатичен от типа “То не е виновно момчето”. Господ дава това, което си мечтаем … вероятно за да си съдира задника после да ни гледа сейра (това точно по стила на автора звучи, но е за него)
Иначе … трябва да бъдеш голям цирей, за да не зачиташ корена си и рода си. Трябва да си голям капак, за да не виждаш, че сам по нищо не се отличаваш от тези, дето презираш !
Крадеш ли – крадеш ! Лъжеш ли – лъжеш ! Комбинираш ли го в авантаджииски хватки – да ! Ма на това бизнес му викаш. Вероятно като си облечеш комплексите в някаква по-лицемерна форма, и те се превръщат в ценни качества
Мразиш тъпите идеалисти … но сам отнасяш боя за … идеали ! Всъщност и ти самият си бияч, и пребиваш до смърт всеки, заради елементарен негов комплекс или алчна страст … или просто щото не си накеф. Човекът, дебютирал в сексуалното поприще с мека пишка, сеещ на 33 по 5 тека на пияна глава ! Големият google дизайнер и арт естет по гравирани пубиси, дето може да изтърпи само при самото ебане, и след това да нарита навън.
Ами аз обичам обратните на него … някак по-земни са ми. И най-вече, по-безкомплексни.Тея, дето гледат НАГОРЕ всички си приличат, различават се единствено по вида на пубисното окосмяване.”

Очаквайте да се свържа с вас, за да уточним подробностите по изпращането на книгите!

Comments are closed.