Ciela прави смазваща отстъпка – накъде да гледаме?

Сигурно вече сте разбрали за страхотната будителска кампания на „Сиела“ – а дори да не сте, изображението малко по-горе говори достатъчно – на 1 ноември книжарниците на „Сиела“ (в Mall of Sofia, бившите „Пингвини“), както и онлайн книжарницата на издателството ще продават всички издадени от тях книги на български автори с чудовищната отстъпка от 50%!

Затова се хванах да направя едно кратко резюме на излизалото от „Сиела“ в последно време – защото на 1-и ще пада пазаруване и е добре да сме подготвени. Допитах се и до мнението на колегите Блажев от Книголандия и Алекс Кръстев от „Аз чета“ – и воала!, списъкът е готов!

(А междувременно и колегата Бранимир публикува подобен списък – хвърлете поглед и натам!)

Препоръките на Преслав

Мирослав Пенков – „На изток от Запада“

Ако ще купувате нещо, просто трябва да е това – сборникът с разкази е смазващ, емоционален и много по-въздействащ, отколкото някога сме очаквали за български автор.

Ревютата в Литературата Днес, Книголандия и Аз чета!

Момчил Николов – трилогията за „Кръглата риба“

Огромен фен съм на Момчил Николов и съм чел „Горният етаж“ (трета книга от трилогията, но всъщност първа, започва се от нея) десетки пъти – и всеки път се смея с глас. „Кръглата риба“ и „Машини за любов“ са достойни продължения, набавяйте отсега!

Виктор Пасков – първите два тома от „Събраните съчинения“

Чисто и просто само те са излезли досега! Двата включват разкази и новели – включително изключителните „Балада за Георг Хених“ и „Германия – мръсна приказка“.

Васил Георгиев – „Деград“

13 парчета страхотна литература! Кратки, забавни стилни истории, които могат да паснат на всеки добре третиран литературен вкус!

Ревютата в Литературата Днес и Аз чета

Не! Людмила Филипова – „Аномалия“

Просто не се подлъгвайте по нищо около тази книга. За парите, които бихте дали за нея, можете да си купите дъвки и ще са по-добре похарчени.

(Част от) препоръките на Христо от Книголандия

Отново – Мирослав Пенков, „На изток от Запада“

„Островът“ на Александър Секулов

„Реквием за никого“ – Златко Енев

„Английският съсед“ – Михаил Вешим (където аз съм на абсолютно срещуположното мнение и яростно се съпротивлявам. Виж моето ревю!)

„Българчето от Аляска“ – Деян Енев

„18% сиво“ – Захари Карабашлиев

Препоръките на Алекс от Аз чета

Разбира се – „На изток от Запада“ на Мирослав Пенков

Също както Христо – „Реквием за никого“

„Господ слиза в Атина“ – Александър Секулов

Comments

 1. Eee, д'еба, защо не прочетох тоя списък преди да си напазарувам като пич! По принцип съм доооста скаран с българската литература, не харесвам нашите автори, защото се правят на по-умни, от колкото са, винаги се пише с някакви метафори, опитват се да бъдат супер сложни и трагични. Поне такова ми е впечатлението до сега. Но с тази промоция напазарувахме яко с приятелката ми, за да имам по-обширно мнение. Без да съм чел някакви отзиви предварително си купих от дочуване трилогията "Кръглата риба", "На изток от Запада", "18% Сиво" и цели две книги на Людмила Филипова, която я хвалят адски много. Включително и тази, която казваш да не се купува : ( По-голям сблъсък с български автори от този, който ми предстои наведнъж – евлата му кажи. Прочее, страхотен блог. Днеска за първи път попадам и съм много доволен.
  И съм колега, между другото – http://lastargument.wordpress.com/.

 2. Мамка му, прочетох още ревюта по въпроса и се чувствам преебан. Мамка й на тая ПИКЛА в книжарницата, дето ми каза, че това "със сигурност е най-добрият й роман"…..

 3. Езикът, на който са написани препоръките, повече става за хвалба на кецове, а не на книги.

 4. О, за "Аномалия" гаранция – няма начин да се хареса на трезвомислещ човек. Но ще кажеш как е : ) Ще ти добавя блога във фийда ми с книжни блогове, мерси за вметката!

 5. Значи този блог със сигурност не е Вашето място и едва ли ще Ви допадне стилистиката на ревютата.

 6. Слава богу успях да се върна на време и да заменя двете книги на Филипова.

 7. Да, не е моето място. И стилистиката не е моята. Странно, обаче, книгите са … моите. :- )

 8. И още нещо. Как може една най-банална маркетингова промо-акция да бъде наречена, ама моля ви се,… "страхотната будителска кампания на „Сиела"? Аз, например, си правя съвсем друг извод. Че маржът в продажбата на книги от Сиела е минимум 50%. Които си ги плащаме през всичките останали дни от годината. Страхотно, направо възрожденско будителство! :- )

 9. Краси, в тоя списък липсва най-важната книга – напиши нещо за нея 🙂

 10. Ами не знам дали този форум е подходящо място за подобен анонс. И все пак:
  "Възвишение". Милен Русков

 11. "Възвишение" е великолепна книга, сред най-добрите романи на български автор в последните години, но списъкът е посветен на книги, издадени от "Сиела", защото само те подлежаха на 50-процентната отстъпка. А "Възвишение" е на ИК Жанет 45, та затова не съм я поставил.

 12. Съжалявам, грешката е моя. Не съобразих, че постът касае само Сиела. Ако са Ви приятели, предайте им поздрави. Харесвам и следя издателската им програма.

 13. И още нещо – поднасям извинение за острите реплики. Ние явно сме много различни с Вас, но книгите ни са общи. :- ) Което е много хубаво! Приятна вечер!

 14. Яница Илиева says:

  Искам само са спомена, че съм прочела повечето от посочените книги, но не разбирам защо така настървено нападате Людмила Филипова. Специално нейните книги до една ги имам и съм прочела и са много интересни. Както за всичко в живота, всеки има право на вкус и различни интереси, нека не отказваме хората преди да са прочели…
  Поздрави
  Яна

 15. ciproxine says:

  ciproxine

  Ciela прави смазваща отстъпка – накъде да гледаме? | Литературата Днес