Какво постигнах през 2008 и какво очаквам от 2009?

В последния ден от годината реших, че е време за една равносметка. Какво се случи с Литературата Днес за последната година, какви бяха постиженията на блога и какво очаквам да се случи с него през следващата година?

На първо място – преминахме на собствен хостинг и домейн и вместо старото literaturetoday.blogspot.com съм горд с новия адрес literaturatadnes.com. Другото голямо постижение е организирането на литературен конкурс, който се зарадва на приличен успех и донесе щастие не само на мен като учредител, но и на победителите и участниците в него.

Посещенията на блога скочиха почти двойно, като вече има дни, в които импресиите надхвърлят 1000. RSS-абонатите все още са мъничко обаче – едва 30. Надявам се и си поставям амбициозната цел до средата на 2009 те да станат поне 50, а, живот и здраве, до края на годината да надхвърлят 75.

Като голяма част от читателите ми са забелязали, поставих и Google-реклами, но това е по-скоро като експеримент, защото приходите, които съм натрупал от самото начало на “кампанията” си до момента едва надхвърлят 12 щатски долара. Още една цел – през следващата година да достигна заветните 100 и да получа първото си плащане, донесено директно от блога : )

През годината, макар да имах няколко ужасно слаби месеца, написах точно 101 материала (ако броим и този – 102) и, честно казано, съжалявам малко за този единия, който пречи да бъде завършено кръглото число. През 2009 се надявам да бъдат поне 150.

От тези материали малка част станаха популярни и в свежо, което според мен е един добър индикатор за качество. Предоставям ви един кратък списък с най-добрите си неща през 2008г.:

Повече, разбира се, можете да откриете в архива на Литературата Днес или да си изберете нещо от панела “Ако сте пропуснали…”

Остава ми само да ви пожелая весело посрещане на новата година, а през нея – всичко най-хубаво, което може да ви се случи. Да не се отървете от здраве, щастие, любов, успехи и, естествено, книги! И да продължавате да четете Литературата Днес, за да изградим заедно едно по-добро виртуално място за четящите хора в България!

Comments are closed.